Στον εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο παραπέμπει τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που παραδόθηκε στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής.

To πόρισμα και ο συνοδευτικός φάκελος, ο οποίος περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα θα συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί η παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αναπαράγονται εκτενώς στον διαδικτυακό Τύπο, το πόρισμα των λογιστών αναφέρει ότι η offshore εταιρεία Catalina International Ltd δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ σε δυο διαφορετικές φάσεις. Κατά την περίοδο 2002-2007, η Catalina εντοπίστηκε με χαρτοφυλάκιο 6,4 εκατομμυρίων ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ σε Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Λαγονήσι και στις Βρυξέλλες.

Μέσω της Catalina, στην οποία εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης ο γιος του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη, οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στη δεύτερη offshore "Homeric", η οποία και βρίσκεται ακόμη υπό έλεγχο. Σήμερα, η Catalina έχει αλλάξει χέρια και παρουσιάζει μηδενικό χαρτοφυλάκιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος o Γ. Καρατζαφέρης είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα αυτά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες» και της παράβασης του νόμου για τις offshore.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Καρατζαφέρης αναμένεται να πάρει μαζί του και στενό συγγενικό του πρόσωπο ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται έρευνα στα περιουσιακά του στοιχεία.