ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Από τους ίππους των αγωγιατών στην Χαλανδρίτσα στους ίππους SAE ή DIN των αυτοκινητοβιομηχανιών!

Μπορεί ακόμη σε κάποιες ορεινές περιοχές της χώρας οι ίπποι να χρησιμοποιούνται ακόμη, όμως στην Χαλανδρίτσα, πρωτεύουσα του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, έχουν αντικαταστασθεί από τους ίππους SAE ή DIN της αυτοκινητοβιομηχανίας κι εδώ πια δημιουργείται το πρόβλημα, όταν πρόκειται  για διάσταση απόψεων μεταξύ δήμου και ιδιοκτήτου!

Ένα μονοπάτι πλάτους όσο ένα φορτωμένο μουλάρι είναι το αντικείμενο διεκδίκησης ιδιοκτήτου και αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που προτείνει ο Τ. Γεωργακόπουλος!

Τάκης Γεωργακόπουλος, ο... ταραχοποιός!
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΣΧΟΥ

 
Με ένα αρκετά σοβαρό θέμα που άπτεται της κατοχύρωσης ιδιωτικού παλαιού δημόσιου δρόμου, κοινόχρηστου επί πολλά χρόνια, αναμένεται να  απασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου, μετά από πρόταση του Τάκη Γεωργακόπουλου της παράταξης «Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο».
 
Η υπόθεση είναι αρκετά παλαιή και αφορά κοινόχρηστο δρόμο στην Χαλανδρίτσα, που διέρχεται διαγωνίως οικοπέδου ιδιοκτήτου που συνδέει το Βασιλικό με έτερη π. κοινότητα από δεκαετιών. 
 
Στην προσπάθειά του ο ιδιοκτήτης να απαλλάξει το οικόπεδό του από την διχοτόμηση ήλθε σε συμβιβασμό παραχωρώντας ατραπό στο άκρο του οικοπέδου του πλάτους όσο αυτού  έμφορτου ζώου. Κι επειδή τα ζώα πλέον έχουν αντικατασταθεί στα χωριά από τους ίππους Din, Sae κλπ όσα προβλέπουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μη έχοντας προβλέψει γι αυτό ο δήμαρχος Κ. Καρπής, βρέθηκε ο Δήμος Ερυμάνθου να χάνει το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ο ιδιοκτήτης. 
 
Κι από τρία μέτρα πλάτος που είχαν κατοχυρώσει οι διερχόμενοι… σύγχρονοι ιππείς  με τα οχήματά τους, έμφορτα ή μη, το δικαστήριο απεφάνθη πως ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να παραχωρήσει μόνον 1,5 μ. πλάτους μονοπάτι διέλευσης. Όσο και του έμφορτου ζώου, για τα οποία είχαν πριν δεκαετίες δεσμευτεί οι πρόγονοί του.
Κι ενώ όλοι οι της πλειοψηφίας του Δήμου Ερυμάνθου έδωσαν τόπο στην… οργή και θεώρησαν λήξαν το ζήτημα ή το πολύ-πολύ να ζητούσαν διέλευση δουλείας (δηλαδή ελεημοσύνη) ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑίος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης  «Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο», να τους εφιστά την προσοχή πως υπάρχει λύση στον να μην παραχωρηθεί δημόσιος δρόμος στον ιδιοκτήτη. 
 
Και αυτή είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του κοινόχρηστου δρόμου, έναντι αντιτίμου που θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου λαμβανομένου υπόψη της οικονομικής στενότητας στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι λόγω της ανοικτήρμονας οικονομικής πολιτικής που ασκούν οι κυβερνόντες έναντι των δήμων.
 
Τα υπόλοιπα στην συνεδρίαση της Πέμπτης  27-11-2014, όπου ο δήμαρχος Κ. Καρπής θα ταχθεί με το συμφέρον του Δήμου ή εναντίον αυτού; Άλλωστε 4 ψήφοι είναι όλοι κι όλοι. Δεν θα συμβεί και κοσμοχαλασιά εάν τους πάρει το 2019!

Δεν υπάρχουν σχόλια: