ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εμπρός για να πολεμήσουμε τα περίφημα προγράμματα «voucher» ή τα ελεεινά 5μηνα «κοινωφελούς εργασίας»

Φωτογραφία αρχείου της 6-11-2013, στην Πάτρα.


Πρόσκληση για αλλαγή της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας απευθύνουν «δέκα» γνωστοί για την αγωνιστικότητάς τους συνδικαλιστές

«Περιττεύουν οι περιγραφές για τη κόλαση που ζούμε ως εργαζόμενοι. Εργασιακός μεσαίωνας, ανεργία, πείνα και τρομοκρατία, φασισμός,  διάλυση της δημόσιας  παιδείας και της υγείας, κατάργηση και καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, εξαχρείωση της ίδιας της έννοιας εργασίας με τα περίφημα προγράμματα “voucher” ή τα ελεεινά 5μηνα «κοινωφελούς εργασίας»  που κάνουν τον εργαζόμενο ζήτουλα και ωφελούμενο! και την αμοιβή και τις συλλογικές συμβάσεις φιλοδώρημα και ελεημοσύνη!».

Τα παραπάνω τονίζουν δέκα γνωστοί για την αγωνιστικότητά τους, υποψήφιοι εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης «Εργατική Ενότητα – Ανατροπή», οι οποίοι απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στους εργαζομένους της Πάτρας με στόχο την αλλαγή της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, στις εκλογές που έρχονται.

Στην πρόσκλησή τους οι δέκα συνδικαλιστές αναλυτικότερα τονίζουν τα παρακάτω:


«Ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ήρθε η ώρα να σταματήσει να είναι κλειστό και σκοτεινό για τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης μας που το μόνο φως ανοιχτό να είναι αυτό της καφετέριας!!

Είναι ευθύνη κάθε εργαζόμενου κάθε σωματείου κάθε αντιπροσώπου να βάλει τέρμα  στο παραμάγαζο της εργοδοσίας και της συγκυβέρνησης που καμώνεται τη διοίκηση του Ε.Κ.Π.

ΤΩΡΑ είναι ώρα για μάχη και για ζωή.

Περιττεύουν οι περιγραφές για τη κόλαση που ζούμε ως εργαζόμενοι. Εργασιακός μεσαίωνας, ανεργία, πείνα και τρομοκρατία, φασισμός,  διάλυση της δημόσιας  παιδείας και της υγείας, κατάργηση και καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, εξαχρείωση της ίδιας της έννοιας εργασίας με τα περίφημα προγράμματα “voucher” ή τα ελεεινά 5μηνα «κοινωφελούς εργασίας»  που κάνουν τον εργαζόμενο ζήτουλα και ωφελούμενο! και την αμοιβή και τις συλλογικές συμβάσεις φιλοδώρημα και ελεημοσύνη! Αποκορύφωμα η τελευταία επινόηση του «εθελοντισμού» του κόντε Λοβέρδου στρατοπεδάρχη των καταναγκαστικών έργων. Δεν φτάνει η επιστράτευση των απεργών περάσαμε και στην επιστράτευση των ανέργων για τις ανάγκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης των τοκογλύφων !! 

Κυβέρνηση και δανειστές Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.  τη δικιά τους κρίση, τη κρίση του κεφαλαίου  τη μετέτρεψαν σε ανθρωπιστική κρίση.

Αυτή τη κόλαση των μνημονίων και το πλέριο εκφασισμό θα μπορούσε αν δεν ήταν ανυπόληπτη  και πλήρως παραδομένη  η ηγεσία της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ), των Εργατικών Κέντρων της χώρας με πρώτους και καλύτερους το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να την είχαμε αποτρέψει. Οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας 4ετίας έμειναν μετέωρο βήμα σπέρνοντας τη απογοήτευση και την ηττοπάθεια γιατί οι «ηγέτες» μας σαν συνδικαλιστικό κίνημα  ήταν αναφανδόν με τους μνημονιακούς σχεδιασμούς της τρόικας, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ευθύνες έχει και η ηγεσία του ΠΑΜΕ που χάνει το στόχο. Διασπά την ενότητα και την αποτελεσματικότητα στη βάση των συνδικάτων αφήνει στο απυρόβλητο τη σημερινή καταστροφική κυβέρνηση, ανακηρύσσει εχθρό την επερχόμενη κυβέρνηση της αριστεράς και την πυροβολεί εκ των προτέρων μαζί με την ελπίδα του εργαζόμενου λαού.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ - Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ– Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για να σταματήσει το εργατικό κίνημα να μετράει τις πληγές του να αποχτήσει την αξιοπιστία και την δυναμική που χρειάζεται για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής χρειάζεται  να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Να αλλάξει προσανατολισμό το Ε.Κ.Π. και να μην εκφωνεί απλά το «πανηγυρικό» της μέρας και το ψήφισμα στις κινητοποιήσεις ο πρόεδρος και η γραμματέας!! ενώ ταυτόχρονα θα διαχειρίζεται μέσω προγραμμάτων άθλιων εργασιακών σχέσεων ομάδες εργαζόμενων για ψηφοθηρικούς λόγους σε κάθε σωματείο!! αλλοιώνοντας  τους συσχετισμούς.

Τώρα είναι η ώρα να τους σταματήσουμε.
Συγκροτούμε ξανά το ψηφοδέλτιο της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και καλούμε κάθε εργαζόμενο αντιπρόσωπο που σέβεται τον εαυτό του και τη τάξη που εκπροσωπεί να συστρατευθεί μαζί μας.

Είμαστε ζωντανοί και παρόντες όλα τα χρόνια μέσα και έξω από τη διοίκηση του Ε.Κ.Π. στους αγώνες για τη υπεράσπιση του μεροκάματου, του ενσήμου, της συλλογικής σύμβασης, των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας των σύγχρονων σκλάβων στον επισιτισμό τουρισμό, στους εμποροϋπάλληλους, στους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ ,τις τράπεζες, στους Δήμους στους σχολικούς φύλακες, στη βιομηχανία από την ΕΒΟ μέχρι του Βοσινάκη και τη Χαρτοποιία. 

Και δίνουμε ξανά ραντεβού στους δρόμους του αγώνα ενωτικά ταξικά ανατρεπτικά.

·         ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
·         ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ 751
·         ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·         ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ
·         ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛIA ΕΣΠΑ Κ.Λ.Π ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σωματείο Μαγείρων
ΒΕΝΕΡΗ ΝΑΤΑΣΣΑ Σωματείο Μαγείρων
ΔΙΑΚΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων
ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Σωματείο ΔΕΥΑΠ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΧΑΡΗΣ Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών
ΛΥΚΟΚΑΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Σωματείο ΔΕΥΑΠ
ΜΟΥΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ Σωματείο ΔΕΥΑΠ
ΝΙΦΟΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: