ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Για την ανασυγκρότηση των εργατικών συνδικάτων



Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας να  συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014.

Με τη συμμετοχή τους οι  εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και κυρίως οι νέοι και οι νέες  καλούνται να στείλουν μήνυμα αγωνιστικής ενότητας του ελληνικού  λαού κατά της κοινωνικής και πολιτικής βαρβαρότητας  που προσπαθούν να παγιώσουν ως βασική συνθήκη της Ελληνικής Δημοκρατίας τα καθεστωτικά κόμματα της συγκυβέρνησης και οι ξένοι πάτρωνές τους προς όφελος του μεγάλου ντόπιου και ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση πιστός εντολοδόχος των απαιτήσεων της «τρόικας» και την διεθνών τοκογλύφων έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα του ελληνικού λαού, έχει αποδιαρθρώσει πλήρως την παραγωγική βάση της χώρας και έχει οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά.
Η ανεξέλεγκτη λιτότητα, οι υπερφορολογήσεις και η διάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και κοινωνικής αλληλεγγύης, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η αντεργατική νομοθεσία, έχουν αποθρασύνει μεγάλα τμήματα της κεφαλαιοκρατικής τάξης, τα οποία απροκάλυπτα πλέον επενδύουν στο φόβο, την ανέχεια και την τρομοκρατία σε βάρος των εργατικών στρωμάτων για να επιβάλλουν μη-αναστρέψιμες συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα» στην αγορά εργασίας.
Ποτέ, μα ποτέ σε καιρό ειρήνης, ο ελληνικός λαός δεν υπέστη στην  ιστορία του τέτοιους πολιτικούς εκβιασμούς και τέτοια οικονομική τρομοκρατία από εξωτερικούς «φίλους» και από τους εσωτερικούς πρόθυμους εκτελεστές των σχεδίων τους, από αυτούς που υποβάλλεται τα τελευταία χρόνια με την πολιτική των «Μνημονίων» από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.
Για τις προφανείς αδυναμίες ουσιαστικής παρέμβασης στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και για την γενικότερη κοινωνικο-πολιτική απραξία και παραλυσία των θεσμικών οργάνων των εργατικών συνδικάτων, τεράστιες ευθύνες φέρουν οι καθεστωτικής νοοτροπίας ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και οι καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις που συγκροτούν τη  διοίκησή της.
Εμείς οι δημοκρατικοί σοσιαλιστές πιστεύουμε ακράδαντα στον καθοριστικό ρόλο που οφείλουν και καλούνται να παίξουν τα εργατικά συνδικάτα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και στην αποτελεσματική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Για εμάς τα εργατικά Συνδικάτα οφείλουν και πρέπει να μετατραπούν σε σταθερό πυλώνα για την ανόρθωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του κοινωνικού της χαρακτήρα.
Στους πολιτικούς μας στόχους καθοριστικό ρόλο παίζει η ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλισμού και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε συστηματικά με τους πολιτικούς μας αγώνες, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις  μας.
Γι΄ αυτό θεωρούμε ότι στις προτεραιότητες μιας αναγκαίας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου θα πρέπει να συγκαταλέγεται, μαζί με την κατάργηση του  γενικότερου αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, και η αλλαγή του νομικού πλαισίου λειτουργίας των συνδικάτων με βασικό στόχο την απεξάρτησή τους από τα  κόμματα, την  κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Το καθεστώς της σημερινής κομματικο-εργοδοτικής πατρωνίας των εργατικών συνδικάτων αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις άνεργες και τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους νέους επιστήμονες και τους συνταξιούχους σε διαρκή κοινωνική και πολιτική επαγρύπνηση.
Να μην τους αφήσουμε να μας περάσουν κάτω από τα καυδιανά δίκρανα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εθνικής ταπείνωσης!
http://sosialistiki-prooptiki.gr/143-24-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: