ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα πανηγυρική λειτουργία και λιτανεία Αγ. Ανδρέα

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το εσωτερικό της εκκλησίας του Πολιούχου Πατρών.
Ενώ σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθεί η περιφορά και λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν το ναό του Αγίου Ανδρέα, χθες βράδυ του Σαββάτου, όπου εψάλει με λαμπρότητα ο Εσπερινός, ενόψει της γιορτής του Πολιούχου. Στο μέσο του Ναού είναι τοποθετημένοι η Αγία Κάρα και ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και οι πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρών και Πετρούπολης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Αποστόλου Ανδρέα με τον Χριστό και στη δική μας συνάντηση με το Θείο Λυτρωτή, προκειμένου να αισθανθούμε όχι μόνο τη χαρά της στιγμιαίας συνάντησης, αλλά την ευφροσύνη της αιωνιότητας, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Βρεσθένης Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρμαμερίου Θεόκλητος, Πατρών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Να σημειωθεί ότι στους εορτασμούς συμμετέχουν και υψηλόβαθμα στελέχη από τη Ρωσία.
Οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας κορυφώνονται σήμερα Κυριακή με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: