ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Συμφώνησαν για το κενό, ψάχνονται για τα μέτρα, κυβέρνηση και τρόικα

Χωρίς Λόγια.
«Σημεία σύγκλισης» και «σημεία απόκλισης» κατά τις πολύωρες συζητήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους της τρόικας, την Τρίτη και την Τετάρτη, στο Παρίσι, με το βασικό θέμα να εστιάζεται στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που αναμένουν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το περιβάλλον του υπουργείου Οικονομικών, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, το κυρίαρχο αίσθημα είναι ότι στο Παρίσι «έγινε ένα σημαντικό βήμα», μπήκε ακόμα «ένα πετραδάκι» στην προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση, το λεγόμενο «review», ωστόσο δεν ξεκαθαρίστηκε αν θα έρθει τελικά η Τρόικα στην Αθήνα, πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, «η τρόικα δεν ανέφερε νούμερα αυτή τη φορά» για το δημοσιονομικό κενό και τη διαφορά (των σχεδόν 2 δισ. ευρώ) που έχει με την ελληνική κυβέρνηση. Το θέμα πάντως δεν έχει κλείσει ακόμα, η δε ελληνική πλευρά, που δεν αποδέχεται την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, πιστεύει ότι κατόρθωσε «να γεφυρώσει» ένα πολύ μεγάλο μέρος του «κατ' αυτούς χάσματος».

Πάντως λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ρσ Στο Κόκκινο 105,5, ο κος Πρωτόπαπας είπε ότι η διαφωνία δεν είναι στο κενό, αλλά στα μέτρα κάλυψης του, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων για αυτό το λόγο. Ο κος Πρωτόπαππας ξεκαθάρισε ακόμα οτι "δεν υπάρχει ιδεολογική διαφωνία" με την Τρόικα.

Τα σημεία που δεν διευκρινίσθηκαν στο Παρίσι, αφορούν στο που και στο πότε θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις, στο εάν μετά τον Σεπτέμβριο και την τωρινή συνάντηση θα υπάρξει και «Παρίσι-3» και πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Επίσης δεν διευκρινίσθηκε εάν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου παραμένει η ημερομηνία-κλειδί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά όχι και πάση θυσία» είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας μιλώντας σε ΣΚΑΙ και Mega. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει τεθεί στο τραπέζι από πλευρά τριμερούς η εξάμηνη παράταση του μνημονίου, «αλλά εμείς δεν συμφωνούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: