Άκουσον, άκουσον! Για «ψευτοπαλικαρισμούς» και «μεγάλα λόγια» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στη Λαμία, βλέποντας... ρητορική τρόικας.

«Δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του μοιάζει με απόσπασμα από την ρητορική της τρόικα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισοπεδώνει και μηδενίζει όλα όσα έχουμε καταφέρει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Στην πραγματικότητα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να φύγουμε από τα μνημόνια μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες και τις ανίερες συμμαχίες της», αναφέρει, μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Απαντάμε στον κ. Τσίπρα με τα όσα λέμε και στην τρόικα: Η Ελλάδα έχει πετύχει μια κορυφαία δημοσιονομική προσαρμογή, πρωτογενές πλεόνασμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξει σελίδα. Τα μεγάλα όπλα μας είναι η ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις, οι θέσεις εργασίας, η ενίσχυση τις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Το μεγάλο εμπόδιο προς αυτήν τη κατεύθυνση, είναι αυτό που είπε και ο κ. Λαπαβίτσας: ο "πολιτικός κίνδυνος", η αβεβαιότητα και η πολιτική αστάθεια, που συστηματικά καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι κάθε εθνική συνεννόηση και ενισχύοντας έτσι την αδιαλλαξία των δανειστών. Τελικά αποδεικνύεται ότι ο καλύτερος σύμμαχος της τρόικα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από την Λαμία, όταν ερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας είπε ναι στην συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά σε ένα και μοναδικό ζήτημα. Στην συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών!