ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μαζικότατο πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο: Η ανατροπή σας στα χέρια μας

Μαζικότατο πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο: Η ανατροπή σας στα χέρια μας
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το μαζικό μαχητικό  συλλαλητήριο της Αθήνας, που οργάνωσαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούσαν
στα χέρια τους μπαλόνια που προτρέπουν
σε μποϊκοτάζ της Coca Cola.
Αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο πανεργατικό συλλαλητήριο και την πορεία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μαχητική ήταν η παρουσία εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών, ενώ έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και στα στενά γύρω από τους δρόμους όπου πέρασε η πορεία.

Με τα νέα μνημονιακά μέτρα λιτότητας να διαγράφονται ήδη στον ορίζοντα, χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν από το πρωί με κοινό αίτημα την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η πορεία – με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα - κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα, μέσω της οδού Όθωνος, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την Γεωργίου Α'.
"Υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αυτοί τα ξεπουλάνε για ένα δύο ευρώ", "νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη του απεργού του άνεργου και του μετανάστη", "εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη" είναι τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Όλα τα μπλοκ διαδηλωτών, φθάνοντας έξω από τη Βουλή στρέφονταν προς τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Σύνταγμα με τις οικογένειές τους, κάνοντας απεργία πείνας επί 4 ημέρες με σφαγιασμένα στόματα και κρατούν πλακάτ ζητώντας ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες της ΕΕ.
"Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι" ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε από όλους τους διαδηλωτές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους σύρους πρόσφυγες.

Με την παρουσία τους ξεχώρισαν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο του αγώνα, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΒΙΟΜΕ, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους μπαλόνια που προτρέπουν σε μποϊκοτάζ της Coca Cola.

Από τα μαζικά μπλοκ ξεχώρισαν αυτά του ΜΕΤΑ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕΑ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ μαζική ήταν η παρουσία και των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ από διαφορετικές περιοχές και πρωτοβουλίες με τη νεολαία να πρωτοστατεί κρατώντας πανό που έγραφε: "Η ανατροπή τους είναι στα χέρια της γενιάς μας".

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, παρουσία του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. Η πορεία του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε στη Βουλή μέσω της Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: