Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση.
Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής, διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση-σύζητηση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Νίκο Βούτση, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και Ελένη Αυλωνίτου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άρης Βρούστης και Αιμιλία Τζίβα, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» Ειρήνη Κατσινοπούλου, ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Νίκος Μπαρμπούνης, η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας Αγγελική Παπάζογλου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Σοφία Δερμετζόγλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Μάγδα Σκούντζου και Αλέξης Χριστόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Γρηγοριάδης, καθώς και εκπρόσωποι της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Ο Νίκος Βούτσης, μπροστά σε ένα ακροατήριο που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον, επισήμανε στην εισήγησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει σκληρές συγκρούσεις, ωστόσο είναι έτοιμος και μπορεί να τα βγάλει πέρα: «Θεοί και δαίμονες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι και θα είναι απέναντί μας, οι παράγοντες που συνιστούν όλοι μαζί το παζλ διαπλοκής και συμφερόντων» τόνισε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του.

Ο ομιλητής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί στο νέο ρόλο που πλέον καλείται να αναλάβει και σημείωσε ότι δεν φτιάχνουν την ατζέντα οι κυβερνώντες, αλλά ότι πράγματα και καταστάσεις καθορίζονται από την κρίση που παράγει νέες ανάγκες. Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνώντες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να ελαφρύνουν τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων που διακήρυσσαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να λάβουν, ενώ, όσο περνάει ο καιρός, οι ενέργειες της κυβέρνησης δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο την εφαρμογή του ίδιου του μνημονιακού της προγράμματος.

Ο Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι σειρά από τροπολογίες εξυπηρετούν στην πραγματικότητα μεγάλα συμφέροντα, καθώς μάλιστα διεξάγεται ένα γνήσιος ταξικός αγώνας, με τα εγχώρια συμφέροντα να επιβάλλονται, ώστε εν τέλει η λογική που κυριαρχεί να είναι η εξυπηρέτηση των τραπεζών και του κεφαλαίου και η περιθωριοποίηση των ανθρώπων και των αναγκών τους. «Οι δικές μας ελίτ δεν ξέρουν να χάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης για το μπλοκ των συμφερόντων που αντιστρατεύονται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πρέπει να είμαστε αντίθετα άκρως μεροληπτικοί υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και των φτωχών στρωμάτων, όσο εξάλλου μεροληπτικοί υπήρξαν και αυτοί», κατέληξε ο Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα η μέση ηλικία των 45-55 και έτσι επλήγη σοβαρά και η ίδια η οικογένεια.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και πριν ακολουθήσει μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που διήρκησε τουλάχιστον δύο ώρες, ο Νίκος Βούτσης επισήμανε την ανάγκη να δοθεί ένας συλλογικός αγώνας που θα συνοδεύεται και από μια παιδαγωγική διάσταση, ιδιαίτερα για τον κόσμο που πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας σε αυτόν τη μόνη ελπίδα για έξοδο από την κρίση.