ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε ογκώδης αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Πάτρας

Η πορεία μόλις ξεκινάει από την πλ. Γεωργίου για να κάνει την διαδρομή κυκλικά από την γωνία του Έσπερου, στην πλ. Εθν. Αντίστασης κι από κεί στα δικαστήρια και επιστροφή δια της οδού Κορίνθου. Στην κεφαλή βρίσκονται εργάτες της Μανωλάδας, από τα φραουλοχώραφα κια δεξιά του πανό η Ουρανία Μπίρμπα.

Μικροένταση απείλησε την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από την ΧΑ

Ογκώδης η συμμετοχή της νεολαίας.


Με πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Πάτρας, στην μνήμη του δολοφονημένου ράπερ αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Δεν έλειψαν όμως και οι θερμόαιμοι νεαροί, μετρημένοι στα δάκτυλα στων χεριών μας, που έκαναν αισθητή την εμφάνισή τους για λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση με τις αστυνομικές ομάδες που τυπικά βρίσκονταν σε επιφυλακή και έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων. Η απάντηση τους ωστόσο ήταν τέτοια που δεν διέλυσε την πορεία η πορεία, που είχε ξεκινήσει στις 8 μμ από την πλ. Γεωργίου, κατέληξε στο μέρος της εκκίνησης μετά από μία ώρα.

Πλην όμως δημιούργησε σύγχυση, που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Γι αυτό το λόγο την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο και στέλεχος της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος, Κώστα Σπαρτινό προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την χρήση χημικών εκ μέρους των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του. Όπως εκτίμησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η Αστυνομία θα μπορούσε να αποφύγει την χρήση δακρυγόνων.

Πάντως χαρακτηριστικό ήταν ότι η Αστυνομία δεν ακολούθησε όπως άλλες φορές την πορεία, αλλά υπήρξαν συγκεντρωμένες δυνάμεις στο Δικαστικό Μέγαρο και σε άλλα σημεία του κέντρο, σε δρόμους παράλληλα της πορείας.

Έριξαν δακρυγόνα. Μπορούσαν να τ' αποφύγουν!
Μαζικό αντιφασιστικό - αντιμνημονιακό παρών

Το "παρών" στην συγκέντρωση και την πορεία, έδωσαν και οι αλλοδαποί εργάτες στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, με την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες της αντιρατσιστικής οργάνωσης και πανό, με το οποίο ζητούσαν την επανάληψη της δίκης Ευαγγελάτου. Όπως επίσης ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου, ο επικεφαλής της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Κώστας Σπαρτινός, η Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας, ο εκπρόσωπος των γιατρών στον Αγ. Ανδρέα Τάκης Γεωργακόπουλος, συνδικαλιστές της παράταξης ΜΕΤΑ, μέλη της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος των σωματείων του Πύργου, που ενημέρωσε τους συγκεντρωθέντες στην πλ. Γεωργίου για την εξέλιξη της υπόθεσης των εργατών της Ν. Μανωλάδας, κινήσεις και συλλογικότητες πολιτών κ.α.π.
Μάλιστα σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Άνω Πόλης αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο φασισμός είναι κάτι ευρύτερο από την ΧΑ. Αν δεν τον ξεριζώσουμε σε όλες του τις εκφάνσεις και επαναπαυθούμε στις υποκριτικές συλλήψεις χρυσαυγιτών, το τέρας που τρέφετε με την ανοχή μας, θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».

Ακόμη μιλά για «άλλη μία δολοφονία στα θολά νερά κράτους-παρακράτους, που φέρνει μνήμες από το παρελθόν (δολοφονίες Λαμπράκη, Πέτρουλα, Βασιλακοπούλου, Καλτεζά κ.κ.) και θυμίζει πως κλείνει στόματα η κυριαρχία σε κρίσιμες ιστορικές καμπές, ώστε να φύγει ο κόσμος φοβισμένος από τους δρόμους και να απομονωθεί σπίτι του».

Η πορεία, σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές ήταν η μαζικότερη που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα και η πιο δυναμική, αφού σε όλη την διαδρομή της αντηχούσαν τα συνθήματα  των πορευόμενων, που ήσαν αντιρατσιστικά και αντιμνημονιακά.

Μετά το πανό των εργατών της Νέας Μανωλάδας, ακολουθούσαν  τα πανό των σωματείων που συμμετείχαν, όπως και των φοιτητών και κυρίως η μεγάλη μάζα νεαρών, αλλά και ηλικιωμένων. Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Σπαρτινού Ουρανία Μπίρμπα, που στηρίζει τον αγώνα των εργατών της Μανωλάδας από την πρώτη μέρα, στελέχη του σωματείου ΟΤΑ Πάτρας και οι αλλοδαποί εργάτες.

Στην πλ. Γεωργίου ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας Ρίου του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ διοργάνωσε αντιφασιστική συναυλία στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αγ. Νικολάου.

Ανακοίνωση-πρόσκληση των σωματείων

Από νωρίς το απόγευμα πρώτοι ήσαν εκεί.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Φορείς, Συλλογικότητες, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Στο αρχείο μπαίνει η δεύτερη μήνυση των 120 μεταναστών-εργατών γης της Μανωλάδας από την εισαγγελέα Αμαλιάδας, μετά την απόφαση της ντροπής για αθώωση της δολοφονικής συμμορίας του Βαγγελάτου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Στο αρχείο της ελληνικής δικαιοσύνης, που μοιάζει με καταβόθρα στοιβάζονται τα Φαρμακονήσια, οι τυφλές επιθέσεις σε μετανάστες-θύματα εργοδοτικής τρομοκρατίας, η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που δεν έχει οριστεί ακόμα και πρόσφατα οι 120 ψυχές του εργασιακού Γκουαντανάμο της Μανωλάδας.

Έτσι πανηγυρίζει δωρεάν ο Κούγιας και οι συν αυτώ στέλνοντας μήνυμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι «οι εργαζόμενοι ντόπιοι και μετανάστες είναι αναλώσιμοι και τα αφεντικά τύπου Βαγγελάτου εθνικοί ευεργέτες», δικαιώνοντας τις σκληρές πολιτικές λιτότητας και εκφασισμού των ΣαμαροΒενιζέλων.

Στις 18 Σεπτέμβρη θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να σταματήσει την Χρυσή Αυγή . Την έχει ανάγκη να σπέρνει το μίσος μεταξύ των φτωχών και να τρομοκρατεί το κίνημα και τους αγωνιστές. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τις συναντήσεις Μπαλτάκου – Κασιδιάρη και τα φλερτ ΝΔ – Χρυσής Αυγής. Στη συνείδηση του λαού οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Π.Φύσσα και της άνδρωσης του ναζιστικού μορφώματος πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι είναι από τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι και τη χυδαία μιντιοκρατία. Οι ηθικοί αυτουργοί αξίζουν την ίδια καταδίκη από το λαό μαζί με το συμμοριακό ναζιστικό μόρφωμα.

Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στους φασίστες είναι το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.
Οι ίδιοι εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι που κερδίζουν από τα μνημόνια, και χρηματοδοτούν την Χρυσή Αυγή για να ανοίγει Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας θέλουν τους μετανάστες παράνομους, κλεισμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κυνηγημένους από αστυνομία και νεοναζί για να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται και να διασπούν το εργατικό κίνημα.
Θα μας βρουν απέναντί τους!

Στις 18/9 διαδηλώνουμε ενάντια σε φασίστες, μπράβους και αφεντικά. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι τραμπούκοι της Βαγγελάτος ΑΕ και οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α που σκότωσαν το Παύλο Φύσσα και το Σαχζάτ Λουκμάν.

Όλοι και όλες εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία που εξοργιστήκαμε από τις απολύσεις των καθαριστριών, το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις των διαθέσιμων, την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις θα δώσουμε δυναμικό παρών στα καλέσματα για ένα αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό Σεπτέμβρη διαδηλώνοντας μαζί με τους εργάτες γης της Μανωλάδας και τους χιλιάδες αντιφασίστες που θα βγουν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη στις 18/9.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές στα σχολεία, να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη».

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU G. MOSXOU








Δεν υπάρχουν σχόλια: