ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πρέπει να ανοίξει το Παράρτημα Πανεπιστημίου Πάτρας για τον τριήμερο εορτασμό

«Κι αν χρειασθεί να πάρουμε το Παράρτημα χωρίς τη θέληση του Δήμου» είπε ο Χρ. Πατούχας.


Ο Χρ. Πατούχας χαρακτήρισε «ανόητη σε νηπιακό επίπεδο» την άρνηση του Δήμου Πατρέων


«Πρόκειται για αντιδραστική θέση και ανόητη σε νηπιακό επίπεδο. Για συντηρητισμό που διακατέχει την δημοτική αρχή Πάτρας, από τον οποίο προέρχεται η άρνησή της να ανοίξει το Παράρτημα, έστω για το τριήμερο του εορτασμού της μνήμης του αγώνα του Πολυτεχνείου».


Με τα παραπάνω λόγια χαρακτήρισε την θέση του Δήμου Πατρέων για να παραμείνει κλειστό το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πάτρας, ένας ιστορικός χώρος που έχει συνδεθεί άμεσα με την αντιδικτατορική πάλη, ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», που μίλησε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, όπου αφορούσε τα 40 χρόνια μετά την εξέγερση, με ομιλητές τον δημοσιογράφο Γιώργο Κυρίτση, δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ και του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, νομικό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρ. Παρούχας πρότεινε Πέμπτη και Παρασκευή να ενοχληθεί ο Δήμος και να κληθεί να ανοίξει το Παράρτημα. Και συμπλήρωσε: «Κι αν χρειασθεί να το πάρουμε χωρίς τη θέλησή του».

Παράλληλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβησαν στην εκδήλωση, τόνισαν ότι πρέπει να αποδεχθεί το αίτημα ο Δήμος και θεώρησαν παρωδία την πρόταση αντιδημάρχου «να γίνει ο εορτασμός έξω από το κτίριο του Παραρτήματος»!

 Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας» έχει στείλει στον Δήμαρχο Πατρέων, επιστολή, (Χρ. Πατούχας: Η καλύτερη απόδοση τιμής στον αγώνα ...) στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τούτα:

«…Αυτό που αυτή την στιγμή προέχει, είναι η οργάνωση των φετινών επετειακών εκδηλώσεων. Η φοιτητική κοινότητα, που κατά παράδοση οργανώνει τις εκδηλώσεις, δικαιούται να της παραχωρηθεί ο χώρος. Οφείλει προς τούτο η Δημοτική Αρχή, με δική της πρωτοβουλία να τους καλέσει, έγκαιρα, στις αρχές της εβδομάδας για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Να τους διαβεβαιώσει ότι δεν είναι δυνατόν, ο Δήμος Πατρέων, εκφράζοντας πολίτες με μακρά και μεγάλη δημοκρατική παράδοση, να τους στερήσει την δυνατότητα να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις στον ιστορικό χώρο που αρμόζει σε αυτές». 

Στο μεταξύ, από τις 12 Νοεμβρίου, με δεύτερη επιστολή του προς των Δήμο ζητά; ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας ζητά από το Δήμο Πατρέων να ανοίξει το Παράρτημα... αναφέροντας τα παρακάτω: «Λίγες μόνο ημέρες πριν από την επέτειο της εξέγερσης το αίτημα που διατυπώνεται δεν μπορεί παρά να είναι το άνοιγμα του Παραρτήματος, όχι μόνο για τον τριήμερο εορτασμό, και για τη μετέπειτα αξιοποίησή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει δημόσια την πρότασή του η οποία έχει τύχει ευνοϊκής απήχησης από μεγάλο τμήμα της πατραϊκής κοινωνίας». 

Οι χτισμένες πόρτες δεν διαμορφώνουν κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποτελούν κομμάτι του διαχρονικού δημοκρατικού κινήματος. 

Ας αναλογιστούν και η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι κλειστές πόρτες ήθελαν μόνο όσοι προσπάθησαν να καταπνίξουν με βία τους αγώνες του λαού μας. Κλειστές πόρτες θέλουν σήμερα μόνο αυτοί που δεν έχουν άλλους τρόπους να επιβάλουν τις πολιτικές τους παρά μόνο με την καταστολή και τον αυταρχισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: