ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δικαστήριο της Πάτρας υποχρεώνει την «Πράκτικερ» σε επαναπρόσληψη απολυμένου εργαζόμενου

Ο Σαμαράς πήρε εύσημα από την υποταγή στην Μέρκελ, με την πρόσφατη επίσκεψή του και αυτό ελήφθη υπόψη από την γερμανικών συμφερόντων Πράκτικερ, για την χάραξη της εργασιακής πολιτικής της στην Ελλάδα.


Η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία είχε απολύσει αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Γροθιά στην τρομοκρατία των απολύσεων και ανάσα, μετά από πολλά χρόνια, για το πληττόμενο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εξέδωσε την
π. Παρασκευή 22-11-2013, η δικαστής του Μονομελούς της Πάτρας, μετά από δικάσιμο της 19-6-2013, υποχρεώνοντας την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία «Πράκτικερ» να επαναπροσλάβει, μέχρι την κυρία δίκη που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014, τον εργαζόμενο Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο, που εργάζονταν εκεί από τις 13 Ιανουαρίου 2002.

Ωστόσο ο δρόμος για υποβολή και μηνύσεως κατά της «Πράκτικερ», ήρθε ως συνέχεια της άρνησης υλοποίησης της δικαστικής απόφασης, αφού όταν προσήλθε στην εργασία του εργαζόμενος,  η διεύθυνση του τοπικού καταστήματος δεν το επέτρεψε, προσποιούμενη ότι δεν έλαβε το ΟΚ από την κεντρική της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι ο επαναπροσλαμβανόμενος είναι αναπληρωματικό δραστήριο μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «Πράκτικερ» και ενεργός στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων του γι αυτό και έτυχε της συμπαράστασης από τον ευρύτερο συνδικαλιστικό χώρο, αλλά  και του σωματείου του, από το οποίο μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρόεδρος Βασίλης Παπασημακόπουλος, που απέδειξε ότι ο απολυθείς έχει τετραπληγικούς γονείς που συντηρεί, αδελφό άνεργο στην οικογένειά του και ο ίδιος απολύθηκε όταν έμαθε η εταιρεία ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου.

Το δικαστήριο προνοώντας όρισε σσφαλιστική δικλείδα για την επαναπρόσληψη και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εταιρείας με την απόφαση, έθεσε ως ποινή το όριο της καταβολής των 200 ευρώ ανά ημέρα, μέχρι να συμμορφωθεί.

Κύκλοι της επιχείρησης σχολιάζοντας την άρνηση επαναπρόσληψης, την θεώρησαν ανεξήγητο λάθος, ενώ πολιτικοί κύκλοι της αριστεράς στην Πάτρα, την  χαρακτήρισαν αποτέλεσμα αποθράσυνσης της γερμανικής εταιρείας, υποβοηθούσης και της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής υπέρ των γερμανικών συμφερόντων που ασκεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την δικογραφία, ο Κωνστ. Κυριαζόπουλος είχε απολυθεί από τις 8 Φεβρουαρίου 2013, γιατί εξήλθε του εργασιακού χώρου και κάπνισε, ενώ τον ίδιο μήνα ήταν υποψήφιος στο σωματείο του. Η προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα ξεκίνησε από την 1 Μαΐου 2013.

Σε παλαιότερη ανάλογη περίπτωση άλλου συναδέλφου, είχε επιβληθεί γραπτή επίπληξη, παρόλο που ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει  ποινή μέχρι δέκα ημερών αργίας το ανώτερο, ενώ σε αυτήν του Κ. Κυριαζόπουλου, ακριβώς επειδή τυγχάνει συνδικαλιστικό στέλεχος, η εταιρεία προέβη σε απόλυση, που απεδείχθη ότι ήταν αποτέλεσμα μεροληπτικής, δυσμενούς και εκφοβιστικής μεταχείρισης.

Πάντως την Παρασκευή, ημέρα έκδοσης της απόφασης, ο επαναπροσλαμβανόμενος με την συνοδεία του δικηγόρου του Νίκου Παρασκευόπουλου και του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου Βασ. Παπασημακόπουλου, προσήλθε στο χώρο εργασίας και ανέμενε σήμερα Δευτέρα συμμόρφωση της εταιρείας, ειδάλλως θα άρχιζε να μετρά ο χρόνος επιβολής της ασφαλιστικής δικλείδας, όπως και έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: