ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη προς σε κάθε γυναίκα βιασμένη, σπάστε τη σιωπή σας, μην ανέχεστε τη βία

Δεξιά στη φωτογραφία με τον φάκελλο στο χέρι η αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, ενώ συνοδεύει τον Τάκη Βλαχάκη.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη απευθυνόμενη σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία, να πάψει να σιωπά και να ανέχεται τη βία. 


Υπερασπίζοντας τα δικαιώματά της και την αξιοπρέπειά της, να μην υποφέρει σιωπηρά, γιατί φοβάται να μιλήσει. Η άσκηση βίας και η κακοποίηση αποτελούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τιμωρούνται από τον Νόμο. 

Καμία γυναίκα που έχει υποστεί Βία δεν είναι μόνη, μπορεί να απευθυνθεί  στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 κατά της βίας υπέρ των γυναικών της ΓΓΙΦ και στο Τμήμα Εθελοντισμού και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Πατρέων τηλ.2610240859. Η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι ποινικό αδίκημα. 

Ο νόμος 3500/2006, για την αντιμετώπισή της καθώς και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο παρέχουν αυξημένη προστασία σε όλα τα μέλη της οικογένειας, σε πλαίσιο γάμου ή/και συγκατοίκησης, εξασφαλίζοντας σε όλους το δικαίωμα σε μια συμβίωση που σέβεται την ελευθερία και την αξιοπρέπειά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: