ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρέπει να αποφασίσουνε τι λένε, θα μειώσουνε, τις τιμές σε 6.000 φάρμακα, σε 12.000 φάρμακα ή σε 100 φάρμακα;

Τσιπραλέξ από την Κουμουνδούρου για τον πονοκέφαλο του Άδωνι.


 Δηλώσεις της Μαρίας Κανελλοπούλου στον ρ/σ Max Fm στον δημοσιογράφο Ξανάλατο (αποσπάσματα)

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε, η εικόνα του Κοινοβουλίου πραγματικά δεν είναι καλή, αλλά κανείς πρέπει να αναρωτηθεί ποιος ωφελείται από όλο αυτό και αν μπορεί να διακρίνει αθώους και φταίχτες μέσα απ΄αυτή την  εικόνα. Δυστυχώς, ο μόνος που δεν κερδίζει απ΄όλη αυτή την ιστορία σίγουρα δεν είναι η Δημοκρατία.

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας εδώ στην Ελλάδα...

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σίγουρα δεν κερδίζει η Δημοκρατία. Όμως κ. Ξανάλατε δυστυχώς, ευτυχώς κατά τη γνώμη μου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δυστυχώς ο κόσμος δεν μπορεί να το δει αυτό, δεν μπορεί να διακρίνει μέσα απ΄ αυτή την εικόνα, αλλά αυτό που καλλιεργείται και είναι πάρα πολύ μοδάτο «οι 300 "βολευτές", και τι κάνουν αυτοί οι 300, και ξανά μανά αυτοί οι 300» είναι μία πάρα πολύ ύποπτη διάδοση, μία πάρα πολύ ύποπτη σύλληψη.  

Νομίζω ότι όποιος καταδικάζει συλλήβδην 300 βουλευτές είναι έτοιμος να συνομιλήσει με 300 συνταγματάρχες. (…) Συγνώμη αγαπητέ μου δεν θα βάλω τον εαυτό μου με τον κ. Τζαμτζή, συγνώμη δεν έχω καμία σχέση, αποδίδω το 60% του μισθού μου στο κόμμα μου, το κόμμα μου προσπαθεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το 60% κάνοντας δομές αλληλεγγύης, προσφέροντας δουλειά σε πολύ σπουδαίους νέους ανθρώπους με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και χαίρομαι που συμμετέχω και εγώ σ΄αυτό.

(...)

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Για να πάμε τώρα σ΄αυτά που έγιναν χθες με το Γεωργιάδη. Γιατί δε θέλετε να περάσει όπως πέρασε η τροπολογία με τη ψήφιση της μείωσης στη τιμή των φαρμάκων; Γιατί ο κοσμάκης εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι τι θα πληρώσει στο φαρμακείο.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε να σας πω πως έγινε η διαχείριση αυτού του θέματος. Κατ΄ αρχήν ξέρετε ότι κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με τροπολογίες. Υπάρχει μία συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, υπάρχει ένα πράγμα που το κάνουν κατά κόρον, όχι ότι δεν γινότανε παλιά, γινότανε με κάποιο τρόπο επείγοντα. Όταν μιλάμε για τροπολογία, μιλάμε για ένα πράγμα που έχει τροποποιητικό χαρακτήρα σε ένα άλλο. Αυτοί τι κάνουν; Φέρνουν μία τροπολογία που είναι ένα καινούργιο άρθρο ουσιαστικά, το φέρνουν σε μια στιγμή, για διάφορους λόγους, Παρασκευή βράδυ, οι πιο πολλοί βουλευτές της επαρχίας έχουνε ξεκινήσει για τις επαρχίες τους. Το χώνουνε λοιπόν, το κατεβάζουνε Παρασκευή βράδυ, χωρίς να δώσουνε κανένα χρόνο αυτό να συζητηθεί.

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Όμως αυτά όλα δεν γίνανε στην υπόθεση Γεωργιάδη. Γιατί συζητήθηκε και ντόρος έγινε το πήρε πάνω του δηλαδή σε ευαίσθητο βαθμό για μένα, αλλά έγινε.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε με. Είναι το ίδιο να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο και είναι το ίδιο να συζητηθεί στα κανάλια; Είναι το ίδιο πράγμα;

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Δεν ξέρω καμιά φορά μήπως είναι καλύτερο να συζητηθεί στα κανάλια, όπως γίνεται στο Κοινοβούλιο σήμερα η συζήτηση.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, είναι το ίδιο πράγμα να γίνει εσκεμμένα focus στο ένα από τα πέντε άρθρα που περιείχε η τροπολογία;

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Συγνώμη, (σ.σ. όσον αφορά στα υπόλοιπα άρθρα) έγινε καμία συζήτηση για το τι αφορούσαν;

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, γιατί ο Κανονισμός της Βουλής, λέει η τροπολογία μαζικά ψηφίζεται. Μία ψήφος.

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Μάλιστα σωστό αυτό. Θεσμικά δεν έχετε άδικο. ΄Εχω καυτηριάσει πάρα πολλές φορές και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το "στυλάκι" με τα Προεδρικά Διατάγματα και με τις τροπολογίες.
(...)

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Γιατί δε θέλετε να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων; Φτάνω στο δια ταύτα γιατί αυτό αφορά τον κόσμο. Είπε ο Γεωργιάδης ότι εγώ σε 6.000 φάρμακα θα πάρω από τους βιομήχανους και θα κερδίσουν ασφαλισμένοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να αποφασίσουνε τι λένε, αν θα μειώσουνε, σ΄ αυτό που λέει ο κ. Γεωργιάδης σε 6.000 φάρμακα, αν θα μειώσουν σε 12.000 φάρμακα που λέει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αν θα μειώσουν σε 100 φάρμακα που λέει το ενεργό μέλος της Ν. Δημοκρατίας και ο υποψήφιος διοικητής του ΕΟΦ, πριν αναλάβει ο κ. Λιντζέρης. Πρέπει να αποφασίσουνε.

(...)

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Σας έφερε σε αμηχανία όμως μπροστά στα μάτια της κοινωνίας. Υπάρχει ένα θέμα αυτή την ώρα, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. 100, 6000, 10.000;

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε να σας πω. Είναι μία πολύ γνωστή πρακτική... πολύ γνωστή.

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Ναι αλλά δεν την αντιμετωπίσατε. Μπορεί να είναι, όπως το λέτε δεν έχω και μεγάλη αντίρρηση, κοντά είμαστε, είναι μία πρακτική, είναι μία τεχνική η οποία απέδωσε στο Γεωργιάδη και έχει πάρει τα εύσημα από τη κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Φυσικά.

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Εσείς όμως γιατί πέσατε σ΄αυτή τη παγίδα; (...).

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Οι τιμές των φαρμάκων πρέπει να μειωθούν, ο κόσμος πρέπει να έχει πρόσβαση σε φτηνό – καλό, εγγυημένο φάρμακο και φάρμακο που έχει, πως το λένε, ελεγχθεί. Έχουμε έναν ΕΟΦ αποξηλωμένο, οι έλεγχοι δεν γίνονται, άμα πάτε στον ΕΟΦ... σας προκαλώ να κάνετε ένα ρεπορτάζ στον ΕΟΦ…
(...)

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε, (σ.σ. έχετε υπόψη σας) το γνωστό deal ότι μπαίνω μέσα, σου λέω μειώνω τα φάρμακα, εξαφανίζω τις ντόπιες φαρμακοβιομηχανίες και μένω μόνος μου να κάνω παιχνίδι και μετά είμαι μόνος μου στην αγορά;

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Να το δούμε και αυτό. Συμφωνούμε σε αυτά, στις αγκυλώσεις και παύλα αστερίσκους αλλά σαν κίνημα, σαν κόμμα δεν το διαχειριστήκατε έτσι.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Προβλήματα επικοινωνίας έχουμε.

ΔΗΜ/ΦΟΣ: Μου δώσατε απάντηση.

Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ:  Όμως θα συμφωνήσετε και σεις ότι είναι διαφορετικό πράγμα να είναι κάποιος επαγγελματίας πολιτικός και κάποιος νεοφώτιστος πολιτικός, θα συμφωνήσετε ότι κάποιοι είναι εκπαιδευμένοι να λένε ψέματα και να υπερασπίζονται πράγματα, τι να κάνουμε τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: