ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τοποθέτηση του Χρ. Πατούχα στην ιδρυτική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης «ΡΑΠ - Πάτρα ανθρώπινη πόλη»

Χρήστος Πατούχας.


Η «Ανυπότακτη Πολιτεία», θέλει και είναι έτοιμη, να συζητήσουμε, με μόνο προαπαιτούμενο, την αξιοπιστία για την διεκδίκηση της νίκης!

«Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι,

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Βρισκόμαστε μαζί σας με χαρά, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σημερινή σας δραστηριότητα.
 
Είναι αλήθεια, γνωστή σε όλους μας, ότι η χώρα και ο λαός μας, πολύ λίγο απέχουν αν δεν τα
έχουν ξεπεράσει ήδη, από τα όρια της πλήρους καταστροφής, της αποδιάρθρωσης και της διάλυσης. Εκατομμύρια συμπατριωτών μας, κατανοούν ότι αυτός ο δρόμος της διαρκούς θυσίας και ισόβιας καταδίκης, πρέπει τώρα να σταματήσει!

Η παράταση της κατάστασης αυτής, συσσωρεύει δυστυχία και εξαθλίωση, συσσωρεύει αγανάκτηση και οργή, διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικής έκρηξης, πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις και την ευθύνη, η Αριστερά να διαμορφώσει τους όρους πολιτικής νίκης, να αξιοποιήσει την διάθεση ευρύτατης λαϊκής ενότητας, να οργανώσει, επιτέλους, αποτελεσματική αντίσταση και μια πορεία ανατρεπτική, πορεία ριζικών αλλαγών, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην κοινωνική συνείδηση, θα επανατοποθετήσουν την αισιοδοξία, την ελπίδα και το όραμα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και της νεολαίας.

Σήμερα, ο καθένας μας, αλλά και πολύ μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, καταλαβαίνουν το αυτονόητο:

Η πορεία της ανατροπής, προϋποθέτει, αλλά κυρίως θα επιβάλλει, συγκρούσεις και με τα αποτελέσματα και με τις αιτίες του εξανδραποδισμού της κοινωνίας. Σύγκρουση με όσους σχεδίασαν το παγκόσμιο πείραμα οικονομικού και κοινωνικού θανάτου, το πείραμα μαζικής καταστολής κάθε αντίστασης, σύγκρουση με συμβάσεις μονοσήμαντα αντεθνικές και εχθρικές, σύγκρουση με την υποτελή προσήλωση στην εξυπηρέτηση συμφερόντων του παρασιτικού κεφαλαίου και μιας ξεπλυμένης και ξενόδουλης οικονομικής ολιγαρχίας, σύγκρουση με την σημερινή έκφραση του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και τα υποταγμένα σε αυτόν κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με το ντόπιο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα που θα δώσει την μάχη του μέχρις εσχάτων, χρησιμοποιώντας τα αμέτρητα όπλα της προπαγάνδας, της καταστολής, της κατάργησης δημοκρατικών αρχών και κανόνων, εκβιασμών και συκοφαντίας, πραγματικών ή υποθετικών εθνικών κινδύνων.

Η ιστορική εμπειρία και αλήθεια, διαπιστώνει ότι τον αντίπαλο που είναι για δεκαετίες εγκατεστημένος στην εξουσία, δεν μπορείς να τον εξαπατήσεις ούτε να τον αιφνιδιάσεις. 

Μπορείς να τον νικήσεις με τον λαό μαχητικά στο πλευρό σου, με το λαϊκό κίνημα, οργανωμένο, μαζικό, απαιτητικό και με δύναμη να διαμορφώνει στόχους, να επιβάλλει πολιτική, να εμποδίζει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, να συνθέτει και να δυναμώνει την ενότητα του, υπερνικώντας ίσως, και τα εμπόδια που δημιουργούν οι διαφορετικές στρατηγικές των ηγεσιών της Αριστεράς, πάντοτε όμως σε οργανική σύνδεση όλων των επί μέρους κινημάτων και λαϊκών οργανώσεων.
Η ανάγκη αυτή, προϋποθέτει ευρύτατα στηρίγματα, ανατροπές συσχετισμών και πολιτικής, σε κάθε επίπεδο κοινωνικής οργάνωσης, πρωταρχικά θα λέγαμε ότι η ανάγκη αυτή υπάρχει στο επίπεδο της ΤΑ.

Δύο βασικά χαρακτηριστικά θα μπορούσα πολύ συνοπτικά να αναφέρω, εσείς έχετε τον χρόνο να αποτιμήσετε όλα τα χαρακτηριστικά και τις παθογένειες που την διαπερνούν.

Πρώτον: Πολλοί ερμήνευσαν τον νόμο του Καλλικράτη σαν μία γεωγραφική ρύθμιση, που θα οδηγούσε σε έναν διοικητικό εκσυγχρονισμό της. Ήταν όμως νόμος πλήρους αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της, κυρίως αφαίρεσης του κοινωνικού της ρόλου. Αυτός της ο ρόλος κυρίως εντάχθηκε στο δημοσιονομικό κόστος, και στα πλαίσια της συνολικής μνημονιακής πολιτικής, κατακρεουργήθηκε. Σήμερα, με καθημαγμένους τους πόρους της, με περικοπές που σε ορισμένους τομείς φτάνουν στο 90%, είναι επί της ουσίας ένας οργανισμός νεκρός, βαθύτατα αντιλαϊκός και για αυτό στην συνείδηση των πολιτών χρεοκοπημένος. Και υπάρχουν Δήμαρχοι που επιχαίρουν, επειδή εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού τους λόγω των απολύσεων, και της μείωσης των δαπανών μισθοδοσίας, δεν έχουν βάλλει ακόμα λουκέτο.

Δεύτερον. Η πολιτική ταυτότητα των Δημάρχων και των οργάνων της ΚΕΔΕ, σε απόλυτη ταύτιση με τις Κυβερνήσεις, έχουν εμπεδώσει αυτή την πολιτική σαν νοοτροπία, σαν πάγια τακτική.

Και τα δύο μαζί, διαμορφώνουν την σημερινή πολιτική, της υποταγής και της πλήρους αλλοίωσης του χαρακτήρα της ΤΑ, της ριζικής απομάκρυνσης από κάθε ελπίδα να είναι στο πλευρό του λαού.

Η συνολική πορεία αλλαγών και ανατροπών, προϋποθέτει ριζική ανατροπή στην ΤΑ. Πλαισίου, μεθόδων, στόχων, πολιτικής και πολιτικού προσωπικού.Δηλαδή συνολική νίκη της Αριστεράς, ανασύνταξη της ΤΑ, δημιουργία κινήματος, διεκδικητικού πλαισίου, κοινωνικής και πολιτικής δράσης υπέρ των δημοτών, συσπείρωσης των ζωντανών δυνάμεων, δημοκρατικής πορείας.
Η προοπτική αυτή, επιβάλλει την ευρύτατη δυνατή κοινή πορεία και συμπαράταξη. Όλων των δυνάμεων της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς, των δυνάμεων της νεολαίας, των προοδευτικών ανθρώπων και φορέων.

Το μόνο προαπαιτούμενο, είναι η νίκη και οι όροι για την πραγματοποίηση της.

Ελάχιστες προϋποθέσεις: Γρήγορος διάλογος, αποτελεσματικός, χωρίς αποκλεισμούς. 

Με ρεαλιστικές εκτιμήσεις, χωρίς εγωισμούς, αλαζονείες, μιζέρια, αλάθητα και άλλα ιστορικά αμαρτήματα της Αριστεράς.

Με πολιτική οξυδέρκεια αντίστοιχη των καιρών, με αγωνιστική σεμνότητα, αλλά και καθαρό πολιτικό λόγο. Κανένας δεν θα τη φέρει σε κανέναν. Πρωτίστως με σαφή και σταθερή πολιτική βούληση.

Η «Ανυπότακτη Πολιτεία», θέλει και είναι έτοιμη, να συζητήσουμε, με μόνο προαπαιτούμενο, την αξιοπιστία για την διεκδίκηση της νίκης!

Αγαπητοί σύντροφοι,

Είμαστε αριστεροί, γιατί έχουμε βαθύτατα ανθρωπιστικό κοινωνικό όραμα. Γιατί κυρίως ενδιαφερόμαστε για το γενικό καλό, όχι για το προσωπικό μας. Γιατί σταθερότερα και ευγενέστερα ιδανικά σηματοδοτούν την διαδρομή μας, γιατί στην ιστορία μας, συγκρουόμαστε με αντιπάλους, ακόμα και μεταξύ μας, όχι για το άμεσο και το εφήμερο, αλλά για κάτι μεγαλύτερο, για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. 

Γιατί, όσο και αν ρίχνουμε πολύ αλάτι στις εμφύλιες πληγές μας, είμαστε και καλύτεροι άνθρωποι από τους αντιπάλους μας! 

Αυτούς και όσους συνεργούς τους, πρέπει διαρκώς να αναγνωρίζουμε. Αυτούς που πρακτορεύουν την κοινωνική καταδίκη, την εκμετάλλευση, την καταλήστευση και την καταστροφή της πατρίδας μας. Το έκαναν πάντα! Τώρα φοράνε την κουκούλα του δημίου!

Πάτρα 25/11/2013»

Δεν υπάρχουν σχόλια: