ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην “απολογία” Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ουσιαστικά ουδέποτε λειτούργησαν μετά τη μεταβίβασή τους στην Privinvest, συμφερόντων Ισκαντάρ Σάφα, ενώ από τον Μάιο του 2012 λειτούργησαν με το προσωπικό απασχολούμενο εκ περιτροπής μία μέρα την εβδομάδα και από 1/10/2013 έχουν διακόψει οριστικά κάθε λειτουργία. (Φωτογραφία του "Παπανικολή").


Στους κατασκευασμένους ισχυρισμούς Βενιζέλου αναφορικά με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή του σκανδάλου των υποβρυχίων απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι πρέπει να έρθει σύντομα στην Βουλή για συζήτηση, ενώ για την ψηφοφορία της πρότασης επισημαίνει πως "αν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και η ΝΔ του Σαμαρά αρνηθούν να την ψηφίσουν, το γεγονός αυτό τους καθιστά διπλά πλέον έκθετους απέναντι στην ελληνική κοινωνία".


Οι ισχυρισμοί Βενιζέλου δεν έχουν άλλο σκοπό, πάρα την αποποίηση ευθυνών του για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και την αχρησία στην οποία έχουν περιπέσει εδώ 20 μήνες τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως "Βατερλώ του κ. Τσίπρα".

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή θέτει υπό διερεύνηση όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες των υπουργών που ενεπλάκησαν από το 2000 έως και σήμερα με αιχμή του δόρατος τον Νόμο 3885/2010 (σ.σ. Νόμος Βενιζέλου), που καταργεί τα αντισταθμιστικά ωφέλη, την μόνη ρήτρα, που επιστρέφει χρήματα στον ελληνικό λαό.

"Η αλήθεια είναι ότι συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες του τις παρεμβάσεις (παλαιότερες και πρόσφατες) έχει διακηρύξει ότι ο στόχος του είναι να ξετυλιχτεί το κουβάρι που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ από το 2000 μέχρι σήμερα με αιχμή πολύ φυσιολογικά τις εξελίξεις από το 2010, από τότε δηλαδή που η Εκτελεστική Συμφωνία παίρνει και τη μορφή Νόμου", επισημαίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της είναι η "επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η παραλαβή των υποβρυχίων και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων". Ταυτόχρονα, τονίζει ότι από την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής ζητά όχι μόνον πολιτικές ευθύνες, αλλά και ποινικές για όσους υπουργούς ενεπλάκησαν.

Ειδικά για τον Νόμο 3885/2010, υπενθυμίζεται ότι με έκθεσή του στις 3 Αυγούστου 2011, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας είχε επισημάνει πως "δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει και δεν ανατρέπει τις αδυναμίες των δύο κύριων συμβάσεων (για παράδειγμα, ως προς τον τρόπο καταβολών του Δημοσίου ή τις ποινικές ρήτρες), αλλά τις επαναλαμβάνει και τις αναβιβάζει σε νόμο του κράτους. Δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά ούτε και την παραλαβή των υποβρυχίων".

Όσο για τους ισχυρισμούς Βενιζέλου, χθες, που χαρακτήρισε "Βατερλώ του κ. Τσίπρα" την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, γιατί θεωρεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μένει στο απυρόβλητο, η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται με κείμενό της σήμερα ξεκαθαρίζοντας "η περίοδος Βενιζέλου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Οκτώβριος 09 – Ιούνιος 11) είναι κρίσιμη περίοδος στη νέα αναπαραγόμενη φάση της τραγωδίας των ΕΝΑΕ". Ως εκ τούτου, η αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά καλύτερη ανάγνωση επί της πρότασής της, για να υπογραμμίσει πως: "Εμείς καταλαβαίνουμε βέβαια ότι ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να αναλάβουν καμία ευθύνη, ούτε βέβαια και η ΝΔ. Αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη της αξιοπιστίας των ανθρώπων των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει τη χώρα και έχουν χειριστεί τόσο κρίσιμα ζητήματα. Ανεύθυνοι μάστορες κάθε είδους συγκάλυψης".

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Απαντώντας στην λάσπη, που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ -ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ "συνδέονται" με αμυντικές προμήθειες και τη ναυπηγική βιομηχανία-, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως με το ρητό "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" παραπέμποντας στα πρακτικά των Ειδικών και Διαρκών Επιτροπών ή της Ολομέλειας του τελευταίου ενός έτους, όπου έχουν τοποθετηθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ειδική αναφορά στα αντισταθμιστικά ωφέλη, που θεσμοθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επί υπουργίας του στο Εθνικής Αμύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι "ο Νόμος αυτός προέβλεπε ότι όσες εταιρείες όφειλαν στον Ελληνικό Δημόσιο Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, αποκτούσαν την δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτούν τις οφειλές τους και να υλοποιήσουν κάποιο από τα ΑΩ «νέου τύπου», που θα καθορίζονταν με Υπουργική Απόφαση". Επικαλούμενος, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Βενιζέλου 19/1-2011, που δεσμευόταν για μετατρεπτική ρύθμιση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων -που δεν ήρθε πότε στην Βουλή- υπογραμμίζει πως "εάν η διάταξη αυτή εφαρμοζόταν και στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι Γερμανοί της HDW θα υποχρεούνταν να υλοποιήσουν ΑΩ αξίας άνω των 250 εκατ. ευρώ. Επειδή, όμως, ο Νόμος 3885/2010 για τα υποβρύχια, τους παρείχε ασυλία από την υποχρέωσή τους αυτή, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ισόποση ζημία".

Τέλος, με αναφορά του στα όσα συνέβησαν επί του θέματος την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ), ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως "υπό την ομπρέλα Μπαλτάκου οργάνωσαν σειρά ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων έξω από κάθε άγνοια νόμου τόσο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όσο και για τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου (και τα 2 ανήκουν στον Όμιλο του Νίκου Ταβουλάρη)". Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, μάλιστα, ότι: "Σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και ολίγη ΔΗΜΑΡ) υπό την ομπρέλα Μπαλτάκου οργάνωσαν σειρά ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων έξω από κάθε άγνοια νόμου τόσο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όσο και για τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου (και τα 2 ανήκουν στον Όμιλο του Νίκου Ταβουλάρη)".

"Εμείς καταθέσαμε τροπολογίες που θα μπορούσαν να ρυθμίσουν υπέρ του Δημοσίου τα εκκρεμή ζητήματα, αλλά τελικά στις επίδικες ψηφοφορίες ψηφίσαμε παρών, δηλώνοντας σαφώς ότι το κάνουμε μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που έμεναν επί μήνες απλήρωτοι", ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας πως: "Η στάση μας είναι απόλυτα δικαιωμένη, αλλά σε κάθε περίπτωση τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου ότι αυτό υποκρύπτει σχέση εύνοιας προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία – ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου μόνο άρρωστοι και πανικόβλητοι μπορούν να σκαρφιστούν".

Συνεχίζει την λασπολογία η Ιπποκράτους

Απολογητικό υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τα όσα λέει η Κουμουνδούρου για το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Το πρώτο απολογητικό υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν που έμπλεξαν και πόσο εκτεθειμένοι είναι. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να αυτό αποκαλύπτονται. Το σημερινό απολογητικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί την περίεργη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, των οφσετάδων. Θα μάθουν πολλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή. Ως προς τα υποβρύχια τι ήθελε ο κ. Τσίπρας, να μείνουν αλώβητοι οι μηχανισμοί υπόπτων πληρωμών μέσω ΑΩ και να διατηρηθούν οι ''προσαρμοζόμενες '' τιμές αντί να γίνουν δεκτές οι σταθερές και ασφαλείς τιμές που προβλέπει ο νόμος του 2010; Η ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα όσο προχωρά η συζήτηση θα εκτίθεται ανεπανόρθωτα . Έπεσαν ήδη πολλά : φάρμακα, ναυπηγεία, ενεργειακά , τραπεζικά …".

Σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: "Προκαλούμε το ΠΑΣΟΚ να μην περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή και να μιλήσει τώρα. Ας αφήσει τις αθλιότητες. Οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής δεν θα υποδυθούν τους εξαγνισμένους αγγέλους της κάθαρσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: