ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δήμος Πατρέων 1 Δεκεμβρίου 2013: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Δήμος Πατρέων και ειδικότερα, η Αντιδημαρχία Υποστήριξης του Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Δημοτική Μουσική του Δήμου, σε συνεργασία με άλλους φορείς, ΜΚΟ, Συλλόγους και Ομάδες της Πάτρας, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων στην Πάτρα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του HIV/AIDS.

Η 1η Δεκεμβρίου θα αποτελέσει την ημερομηνία έναρξης στην Πάτρα του γρήγορου τεστ για τον ΗIV, του rapid test  με τη χρήση στοματικού υγρού και με αποτέλεσμα σε 20 λεπτά. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο που ενδιαφέρεται να το κάνει γρήγορα, χωρίς ραντεβού, άμεσα και κυρίως ανώνυμα. Η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό κάθε Τετάρτη (10.00 – 16.00) στο χώρο του Κέντρου Ημέρας της MKO Praksis (Τσαμαδού 38).

Στις δράσεις συμμετέχουν ακόμα, οι: Η ΜΚΟ Praksis, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», ο Σύλλογος Οικογένειας Θεραπευτικής Κοινότητας «Γέφυρα» του ΟΚΑΝΑ, το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών, η Helmsic, το Εργαστήριο Υγιεινής, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, οι Γιατροί του Κόσμου, η Blender, o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ. ΕΞΕΤΑΣΗ. ΠΟΡΕΙΑ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ. AΓΚΑΛΙΕΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΔΙΚΤΥΩΣΗ. ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

ΚΥΡΙΑΚΗ
10.30-14.00
-Κινητή Μονάδα της Praksis στην Πλατεία Γεωργίου όπου θα πραγματοποιείται το γρήγορο τεστ για τον HIV.
(σε περίπτωση βροχής οι δράσεις θα μεταφερθούν στον Έσπερο)

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας  και των παρεμβάσεων της ΜΚΟ PRAKSIS στον τομέα της πρόληψης, υλοποιεί από τον Ιούνιο 2010 το πρόγραμμα «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV». Μια ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα, στελεχωμένη από κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά θα βρίσκεται στην Πάτρα.

Η διαδικασία διενέργειας του τεστ περιλαμβάνει τρία στάδια:

1. Συμβουλευτική πριν την διενέργεια του τεστ/ pre test counseling
2. Διενέργεια του τεστ
3. Ανακοίνωση αποτελέσματος, post test counseling και σε περίπτωση που χρειαστεί άμεση διασύνδεση με τα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς AIDS (στην περίπτωση της Πάτρας με το αντίστοιχο Κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγ. Ανδρέας”).

-Ενημέρωση- διανομή προφυλακτικών και red ribbons
Εκπρόσωποι Φορέων, Οργανισμών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Συλλόγων και Ομάδων της Πάτρας επικοινωνούν το έργο τους στον κόσμο που θα προσέλθει. Παράλληλα, πραγματοποιείται διανομή προφυλακτικών και red ribbons.

-Λήψη video με ερωτήσεις σε περαστικούς, γνώμες- απόψεις από επώνυμους για τον HIV/AIDS από τη Helmsic σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας.

12.00- 13.00
Ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από την πλατεία Γεωργίου από το ΒΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Β.Λ.Ε.ΠΟ http://www.vlepo.org/


17.00- 20.00
Κινητή Μονάδα της PRAKSIS στην Πλατεία Γεωργίου όπου θα πραγματοποιείται το γρήγορο τεστ για τον HIV
18.00
Σχηματισμός του red ribbon- σύμβολο της μάχης κατά του AIDS- με κόκκινα κεριά στο έδαφος της πλατείας Γεωργίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη Helmsic σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημίου Πατρών και την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας.

19.00
Πορεία στους πεζόδρομους της Πάτρας. Διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Free Hugs. Εμψύχωση από τη Δημοτική Μουσική- Μπάντα του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ.    

21.00 
LIVE από τους deck a dance στο Τag Cafe (Αγ. Ανδρέου 127)
Οι Deckadance είναι μία Disco/Funk μπάντα που παίζει τις μεγαλύτερες χορευτικές επιτυχίες από τις χρυσές δεκαετίες της διασκέδασης 70s & 80s!

23.00
DJ SET από τον Ηλία Λαμπρόπουλο
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθούν για  την αγορά κρεβατιών  καθώς και άλλων αναγκών του Κέντρου Ημέρας για Ασυνόδευτους Ανήλικους της PRAKSIS (Drop- In Centre) στην Πάτρα

Τέλος, στις δράσεις συμμετέχουν σπουδαστές Κοινωνικής εργασίας και Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΒΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Β.Λ.Ε.ΠΟ http://www.vlepo.org/
Mojo Radio 107,7
______________

H όλη δράση, συντονίζεται από την ΜΚΟ Praksis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: