ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κόλπα α λα frau Merkel (Φράου Μέρκελ) και chaivan Samara (χαϊβάν Σαμαρά), στην Πράκτικερ Πάτρας

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της γερμανικών συμφερόντων Πράκτικερ Πάτρας Β. Παπασημακόπουλος  (στη φωτογραφία) δέχεται την πίεση του γενικότερου αντεργατικού κλίματος που καλλιεργούν σε Γερμανία και Ελλάδα οι ακροδεξιές κυβερνήσεις.


Κατασκοπεύουν ακόμη και τον προσωπικό λογαριασμό facebook του προέδρου Παπασημακόπουλου για να τον απολύσουν

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Η εκφοβιστική τακτική στην επιχείρηση Πάρκτικερ κατά των εργαζομένων φαίνεται πως δεν εξαντλείται στην περίπτωση του επαναπροσληφθέντα εργαζόμενου, που είχε απολυθεί για λόγους συνδικαλιστικούς από δοθείσα ασήμαντο αφορμή.


Νέος κύκλος αντιπαράθεσης  μεταξύ του επιχειρησιακού σωματείου και της γερμανικών συμφερόντων εταιρείας Πράκτικερ αναμένεται να ακολουθήσει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Ήρθε αναπόφευκτη η προσφυγή σε επίπεδο τριμερούς, που συγκαλείται από τον πρόεδρο του ΔΣ των εργαζομένων Βασίλη Παπασημακόπουλου στην Επιθεώρηση Εργασίας, αφού αφορμή εδόθη από την γερμανική εταιρεία που στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 επέβαλε ποινή πέντε ημερών παύσης στον πρόεδρο Β. Παπασημακόπουλο, προκειμένου να εκφοβίσει τους εργαζομένους και να ανοίξει τον δρόμο για παραπομπή του επικεφαλής του εργασιακού σωματείου στην διαδικασία του άρθρου 15 προς άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του και τελικά στην απόλυσή του.

Οι κατηγορίες εναντίον του προέδρου είναι ότι: 



α) Χαρακτηρίζει τον διευθυντή πωλήσεων κ. Μποζοβίτη ως διευθυντή απολύσεων(!), σημειώνεται ότι είναι η εποχή όπου ήδη είχε απολυθεί παράνομα εργαζόμενος,  

β) ότι δημιουργεί κλίμα  πανικού και καταστροφή της εταιρείας, ήδη στην Γερμανία η Πράκτικερ έπαιρνε την κατιούσα,

γ) ότι επικρίνει τον διευθυντή πωλήσεων πως δεν του καίγεται καρφί,

δ) ότι σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, στον προσωπικό του λογαριασμό στο  faceboοk, κατηγορεί στελέχη της εταιρείας ότι με την τακτική του οδήγησαν σε κρίση την Πράκτικερ Ελλάδας, η οποία σημειώνεται ετοιμάζεται να πωληθεί,

ε) ότι αποκάλεσε τον διευθυντή πωλήσεων «Καραγκιόζη των μετόχων», όταν ο ίδιος διευθυντής χαρακτήρισε την συνδικαλιστική δράση του κατηγορούμενου με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό «καραγκιοζιλίκια».

Πάντως ο Β. Παπασημακόπουλος στην από 5 Σεπτεμβρίου απολογία του επιμένει ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι εξ αιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης, ενώ αντικειμενικοί κύκλοι λέγουν ότι οι εξελίξεις στα καταστήματα Γερμανίας και η επικείμενη πώληση της εταιρείας της Ελλάδα τον δικαιώνουν.  Επίσης η αναφορές στο προσωπικό λογαριασμό του facebook δεν εμπίπτουν στον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο επιβολής πειθαρχικής ποινής. 

Γιατί όλα αυτά θα αναρωτηθείτε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Istologio G. Mosxou ενόψει της λήξης στις 13 Δεκεμβρίου 2013, της περιόδου μετενέργειας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχει υπογραφεί, επιδιώκεται υπογραφή νέας που να περιλαμβάνει μείωση μισθών κατά 7%, παρόλο που τα παραρτήματα της Ελλάδας είναι κερδοφόρα, όπως λένε συνδικαλιστικοί κύκλοι της εταιρείας, εν αντιθέσει με την αλυσίδα καταστημάτων της Γερμανίας, την  δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα του κλάδου, στη χώρα αυτή, που έχει κηρύξει πτώχευση από τον περασμένο Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι η Πράκτικερ Γερμανίας διατηρούσε μέχρι πρόσφατα 131 υποκαταστήματα, ενώ απασχολούσε 5.300 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 1.780 μερικής απασχόλησης.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν αγοραστές, ωστόσο δεν επετεύχθη καμία συμφωνία γεγονός που οδήγησε τον όμιλο να εκδώσει σχετική ανακοίνωση για αυτό.

Όσον αφορά την Πράκτικερ Ελλάδος, σε πανελλαδική συνέλευση των εκπροσώπων των σωματείων η πρόταση της διεύθυνσης  απερρίφθη μέχρι να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς αφού επίκειται μεταβίβαση του ποσοστού μετοχών σε μία εκ των τριών μνηστήρων.

Και το ζήτημα εδώ είναι ότι οι εν Ελλάδι αρμόδιοι της Πράκτικερ ακολουθούν την συνταγή της frau Merkel (Φράου Μέρκελ) και του chaivan Samara (χαϊβάν Σαμαρά), αφού στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ηγετών συμφωνήθηκε η μεταφορά ανατολίτικων πρακτικών  στην Ελλάδα με την παρότρυνση Μέρκελ.

Εμπόδιό τους είναι το συνδικαλιστικό κίνημα, που αντιδρά στην κινεζοποίηση των εργαζομένων. Kαι σκοπός τους η περιθωριοποίησή του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2013. ΛΟΓΩ ΕΣΠΑ ΤΗ ΔΕΥΣΜΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ. ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΩΞΕΙ 300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.