ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ομιλητές της ιδρυτικής συνέλευσης δημοτικής κίνησης ΡΑΠ (Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης)

Άποψη της αίθουσας στο ΜΛΤ, κατά την ιδρυτική συνέλευση της ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη.


Παρακάτω το Istologio G. Mosxou παρουσιάζει συνοπτικά τις θέσεις των ομιλητών που παραβρέθηκαν στην ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης  ΡΑΠ (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση) «Πάτρα ανθρώπινη πόλη». 

 

Απ. Βανταράκης: Η Πάτρα θα υποφέρει εάν χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του το νερό

Ο Απ. Βανταράκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, αφού δήλωσε διαθέσιμος για την Κοινωνική Επιτροπή της Κίνησης είπε ότι εκτίμησε ως άξονες του νέου εγχειρήματος την Δημοκρατία, την αξιοκρατία, την διαφάνεια, αυτά που δεν τηρήθηκαν στην δημοτική παράταξη με την οποία είχε εκλεγεί. Και τόνισε ότι εκ της εμπειρίας του είναι πεπεισμένος ότι η διαχείρηση του δήμου της Πάτρας είναι μία υπόθεση δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα είπε και ίσως γι αυτό παραπλανήθηκα.

Η Πάτρα θα υποφέρει εάν χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του το νερό της. Υπάρχει πόλεμος και πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο, είπε. Το θαλάσσιο μέτωπο η παράταξη  Δημαρά το διαχειρίστηκε εσφαλμένα και απέτυχε.

Δήλωσε αντίθετος στις ΜΗΚΥΟ που αντικαθιστούν λειτουργίες του Δήμου και όσον αφορά την διαπλοκή συμφερόντων τόνισε: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! 

 

Ήρα Κουρή: Καλούμαστε να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα


Καλούμαστε να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα, που επικρατεί στο Δήμο. Η ανατροπή ξεκινά από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι μοχλός εφαρμογής φιλολαϊκών πολιτικών. Δεν θα δεχθώ ανθρώπους που συνέβαλαν σε απολύσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα μιλούν εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τ. Γεωργακόπουλος: Δεν χρειάζονται φέις κοντρόλ

Δεν χρειάζονται οι πολίτες που θα στελεχώσουν την παράταξη να τους περνάμε από φέις κοντρόλ. Υπάρχουν διαδικασίες που θέτουν εκτός όσουν δεν συνάδουν με το κλίμα της κίνησής μας.

 Ο Δήμος και η δημοτική αρχή πρέπει να είναι παρόντες και όχι με Καρκούλια που ακόμη ψάχνει το ταμείο και το ταμείο τον Καρκούλια!

 

Θαν. Κολλιτσίδας: Πολεμάμε ή προσκυνάμε!

Κανένας δεν θα καταφέρει κάτι εάν δεν ακολουθήσει τι λέει η βάση. 

Η κατάσταση είναι δύσκολη, κάθε μέρα αυτοκτονίες, παιδιά πεινάνε, συντάξεις περικόπτονται, οικογένειες δύσκολα τα βγάζουν πέρα, δημοτικά τέλη δυσβάστακτα αυτή είναι η κατάσταση. Ή βλέπουμε τον εχθρό απέναντί μας και πολεμάμε ή προσκυνάμε!  

 

Νίκος Μακρής: Κρατάω μικρό καλάθι, αλλά είμαι εδώ

Στην παράταξη Δημαρά αντιμετωπίσαμε ένα αόρατο κογκλάβιο που δεν το είχαμε αντιληφθεί, παρόλο που είμαστε από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της. Το εγχείρημα για ανατροπή του κομματικού Δήμου που είχε επιβληθεί, πέτυχε. Το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. 

Για τις αποφάσεις της κίνησης θα πρέπει να αποφασίζει η συνέλευση, ειδάλλως θα έχουμε τα ίδια με την παράταξη Δημαρά, που μετά από έξι μήνες έχασε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια την παράταξη. Το 2006 πήγα κόντρα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ , με ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Κρατάω μικρό καλάθι, αλλά είμαι εδώ.

 

Θόδωρος Καράμπελας: Ντράπηκα για την Πάτρα μας

Η δουλειά μου είναι να παράγω ανάπτυξη. Ακούγεται οξύμωρο, στις μέρες μας αλλά κι έτσι που μπορεί να δημιουργείται ανάπτυξη. Ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό. 

Στο πλαίσιο συνάντησης με φίλο μου Γερμανό, που εκτίμησε την Πάτρα και αγόρασε ακίνητο και μένει εδώ, ντράπηκα και λυπήθηκα πολύ όταν μου είπε: 

«Εάν είχαμε αυτή την πόλη στην Γερμανία θα παρουσιάζαμε ανάπτυξη. Τίποτα δεν της λείπει για να γίνει μία πόλη, όπως το Ανόβερο. Διάλεξα την Πάτρα γιατί μου αρέσει και ελπίζω ότι οι δημότες θα αντιληφθούν τι θησαυρό έχουν στα χέρια τους».

 

Πέτρος Χάλκος: Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε

Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Είναι υποχρέωσή μας να επιτύχουμε σε τρεις στόχους: 1) Στην ανάγκη ανατροπής του δημοτικού κατεστημένου, 2) Στην επιβίωση των πολιτών της Πάτρας, που όλο και περισσότεροι καταφεύγουν είτε στους κάδους απορριμμάτων, είτε στο λαϊκό συσσίτιο της Τριών Ναυάρχων, 3) Στα μεγάλα προβλήματα της πόλης νερό, απορρίμματα, θαλάσσιο  μέτωπο κ.α.

 

Παν. Ψυχογιόπουλος: Στον κάλαθο:

Πρέπει να πεταχτούν στον κάλαθο της 

Ιστορίας οι παπαγάλοι του συστήματος, που εξωθούν την 

κοινωνία και αυτή της Πάτρας, στα όριά της

 

Κ. Σπαρτινός: Βρες αυτό που δεν είναι κόλαση

Το πρόγραμμα της κίνησής μας πρέπει να συνδυάζει την αντιμνημονιακη πολιτική με τα προβλήματα της Πάτρας. Το δικό μας όραμα για την Πάτρα του μέλλοντος είναι αυτό που λέει ο Ιταλός ποιητής: 

«Μες στην κόλαση βρες αυτό που δεν είναι κόλαση και δώσ’ του χώρο να ζήσει» είπε αναφερόμενος στον Ίταλο Καλβίνο.


Κώστας Μάρκου: Η πόλη έχει όλα τα προσόντα για να αποτελέσει πόλο έλξης επνδύσεων. Από ετών έχει αποβιομηχανιστεί. Νέες βιομηχανίες δεν περιμένουμε να έρθουν. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Μπορεί όμως να στραφεί σε νέες μορφές ανάπτυξης. 1) Μπορεί να γίνει πόλος ως διαμετακομιστικό κέντρο. Έχει μεγάλο λιμάνι και είναι σταυροδρόμι προς την Δύση. 2) Να στραφούμε στον εκκλησιαστικό τουρισμό. Έχει τον Άγ. Ανδρέα και το όνομά του κατέχουν τα δόγματα καθολικών και αγγλικανών. Δεν είναι κακό η αριστερά να στραφεί στον τουρισμό αυτού του είδους, αρκεί να το κάνει με μεράκι. 3) Συνεδριακός και επιστημονικός τουρισμός. Υπάρχουν όλες οι υποδομές. 4) Ανάπτυξη με άξονα το Πατρινό Καρναβάλι.

 

Γιάννης Λύχρος: Με την εμπειρία του ως αυτοδιοικητικός της αιρετής Περιφέρειας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

 

 

Νάντια Κουλουμπή: Έκανε αναφορά στις άθλιες κοινωνικές συνθήκες της Πάτρας, με τους μετανάστες στους δρόμους, τα υποσιτισμένα παιδιά, τις φτωχές οικογένειες, τους ανασφάλιστους που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους ελλείψει χρημάτων κ.α

 

Σπύρος Τζαμαρίας: Ως καθηγητής του ΕΑΠ Πατρών, μίλησε για το φάντασμα του Μαυρογιαλούρου, που καταδιώκει τους δημάρχους και τόνισε την ανάγκη να αποφύγει πρακτικές αυτού του είδους η κίνηση που εκκολάπτεται.

 

Παν. Σταυρόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα των καθηγητών Μέσης που αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα μέσα στις τάξεις. Δεν μπορεί να μην δούμε το ζήτημα των συσσιτίων.

 

Πόπη Τσεμπελίκου: Επέμεινε για τον χαρακτήρα της νέας παράταξης και είπε ότι πρέπει να αποφύγουμε τον χαρακτηρισμό παράταξη που παραπέμπει σε στοιχίσεις πίσω από γραμμές και πρότεινε να χαρακτηριστεί κίνηση.

 

 

Ντίνα Πεταλά: Να μην φοβηθούμε την στρατηγική των συμμαχιών. 

Το ψηφοδέλτιο πρέπει να κοσμηθεί από πρόσωπα που θα έχουν αγωνιστική διαδρομή μέσα στην κοινωνία της Πάτρας.

 

Σοφία Μπανιά: Το στοίχημα είναι να λειτουργήσει αυτή η παράταξη.

 

Γ. Κοκκινάρης: Να δώσουμε την ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να καθορίσει τα πράγματα.

Χάρης Ανδριόπουλος (άνεργος): Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία στους νέους της πόλης μας. Ζούμε και περπατάμε στην Πάτρα  και και καθημερινά συναντάμε κλειστές πόρτες.

 

 

Νώντας Παπαδέας: Ο μεγάλες αποφάσεις απαιτούν τόλμη και αποφασιστικότητα. Σύμμαχός μας είναι η κοινωνία των ενεργών πολιτών. 

 

 

Πάνος Χριστοδούλου: Αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δημότες της Πάτρας, όπως και όλης της Ελλάδας λόγω της μνημονιακής πολιτικής.

 

Γιώργος Ελεζόγλου: Χρειαζόμαστε ενεργούς τους πολίτες για να πετύχουμε αναλαμβάνοντας τον Δήμο.

 

Δημ. Τσουμπελής: Στόχος μας πρέπει να είναι να ενεργοποιήσουμε τους νεολαίους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Προτείνω αυτό να αποτυπωθεί στον τίτλο της κίνησής μας με την ονομασία ΡΑΠ, Ριζοσπαστική Αναγένηση Πάτρας.

Δημ. Κωστακιώτης: Να αναλάβει τα συσσίτια ο Δήμος Πατρέων και όχι οι ιδιωτικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: