ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η απεργία του ΕΟΠΥΥ είναι υπόθεση εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Να αντισταθούμε στη διάλυση της υγείας

Μαύρες σημαίες μεσίστιες, κρέμονται στο ΙΚΑ Άνω Πόλης Πάτρας, ενώ η απεργία των γιατρών συνεχίζεται. Το πρόβλημα των κατοίκων, που δημιουργεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, μεγαλώνει. Χιλιάδες ασφαλισμένων στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα της Υγείας. 


Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου

Αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και την ασκούμενη πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας, η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Τη στιγμή που οι ανασφάλιστοι έχουν φτάσει τα 3.000.000, η Κυβέρνηση συνεχίζει να κατεδαφίζει με ταχείς ρυθμούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι η δημόσια υγεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής του Μνημονίου. Σήμερα η χώρα μας έχει γίνει ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την περίθαλψη. Οι ασφαλισμένοι έχουν μείνει χωρίς πρόσβαση στα φάρμακα, ενώ μόνο κατά την τριετία 2009 – 2011 οι κατά κεφαλή δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 28%. Η Κυβέρνηση, αντί να αναστρέψει την κατάσταση που παρέλαβε, συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς το έργο της καταστροφής.
Η θέση σε διαθεσιμότητα και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών ιατρείων του Ταμείου. Κάτι τέτοιο θα σημάνει το μαρασμό της πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης, στην οποία προσφεύγουν εκατομμμύρια συμπολίτες μας. Οι ασθενείς θα κληθούν έτσι να βουλιάξουν τα υποχρηματοδοτούμενα και υποστελεχωμένα νοσοκομεία, ή να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή είναι άλλωστε η πρόθεση του Υπουργού Υγείας, ενός Υπουργού που κατά τα λεγόμενά του εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα. Όπως κάθε τι δημόσιο, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τη δημόσια Υγεία ως ένα βάρος το οποίο θέλει να περιορίσει.
 Παρακολουθήσαμε τις μέρες που μας πέρασαν ένα επικοινωνιακό σόου για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων. Η μείωση όμως αφορά κυρίως τα γενόσημα φάρμακα, τα οποία καλύπτουν το 20% της αγοράς και δευτερευόντως τα off patent, ενώ δε θίγει καθόλου τα πρωτότυπα φάρμακα των πολυεθνικών που είναι και τα ακριβότερα. Δημιουργείται λοιπόν πρόσφορο έδαφος στις εταιρείες παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων να αλώσουν την αγορά.
Τα προβλήματα της υγείας δεν εξαντλούνται εδώ. Ο κόσμος τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τα αντιμετωπίζει καθημερινά.
 Η απεργία των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αναδεικνύει το μεγάλο μέτωπο στο χώρο της υγείας. Οι απεργοί δεν υπερασπίζονται κάποια δήθεν συντεχνιακά συμφέροντα, όπως η Κυβέρνηση τους συκοφαντεί. Ο αγώνας τους αφορά όλους τους αποδέκτες των υπηρεσιών του Ταμείου, αφορά εκατομμύρια ασφαλισμένους. Απέναντι στον αγώνα αυτό, ο Υπουργός Υγείας πλειοδοτεί σε αναλγησία, καθώς με το γνωστό του ύφος, ένα ύφος που αναδεικνύει την αλαζονεία της εξουσίας, απειλεί τους απεργούς με απολύσεις.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη δίκαιη απεργία των εργαζομένων. Καλούμε την κοινωνία να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και ας διεκδικεί ο κ. Γεωργιάδης τη “δόξα των απολύσεων”. Είναι στο χέρι όλων μας τη “δόξα” αυτή να του τη στερήσουμε!”

Δεν υπάρχουν σχόλια: