ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αντίδραση και από τον ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου για το κυβερνητικό ρουσφέτι στην Ιερά Μονή Θεολόγου Αιγιαλείας

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου.

«Η φιλανθρωπία δεν ασκείται χάριν ανταλλαγμάτων, ούτε συμψηφίζεται με τις προκλητικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μητρόπολης Καλαβρύτων»

«Επικαλείται ο κ. Πολίτης το κοινό αίσθημα και τα συμφέροντα των Αχαιών. Έχει υπόψιν του την απόφαση του Δήμου Αιγιαλείας που διεκδικεί εδώ και χρόνια την επίμαχη έκταση; Ως πρώην αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να ενοχλείται που φιλέτο το οποίο διεκδικεί ο Δήμος χαρίζεται στη Μονή με παρέμβαση Υπουργού. Αντί αυτού όμως, αποφασίζει να “χαϊδέψει αυτιά”, εν όψει μάλιστα αυτοδιοικητικών εκλογών».


Και ακόμη:
 «Η λογική του κ. Πολίτη, κατά τη γνώμη μας, αλλοιώνει το νόημα της χριστιανικής πίστης, την ανιδιοτέλεια που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του χριστιανισμού. Η φιλανθρωπία δεν ανταλλάσσεται με στρέμματα».

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση-διαμαρτυρία που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου με αφορμή την τοπθέτηση του π. νομαρχιακού συμβούλου Αχαΐας της ΝΔ στην Αιγιάλεια, λόγω της αποκάλυψης από την βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλου του σκανδαλώδους ρουσφετιού του Υπ. Παιδείας προς την Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου αναφέρει τα εξής:

«Η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε τη σκανδαλώδη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας με την οποία παραχωρείται για 30 χρόνια στην Ιερά γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου έκταση 15 στρεμμάτων στο Βερίνο Αιγιαλείας.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε να απαντήσει ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Πολίτης. Μας φαίνεται αξιοσημείωτο ότι επιλέγεται μόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από όλους όσους διατύπωσαν τις ίδιες ενστάσεις.

Στο προκλητικό σχόλιό του ο κ. Πολίτης κατηγορεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ειρωνικό και επιθετικό ύφος, ενώ κάνει λόγο και για “ιδεοληπτικές παρεμβάσεις”.

Δε θα σχολιάσουμε το ύφος του κ. Πολίτη. Από ό,τι φαίνεται έχουμε διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο λόγο. Η απάντησή μας αφορά στην ουσία του ζητήματος.

Ο κ. Πολίτης δε σχολιάζει καθεαυτή την παραχώρηση της έκτασης στη Μονή. Το μόνο επιχείρημά του περιορίζεται αποκλειστικά στο φιλανθρωπικό της έργο.

Σεβόμαστε  βαθύτατα το θρησκευτικό αίσθημα των συμπολιτών μας. Δεν υποτιμούμε καθόλου το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Αντιθέτως, όχι μόνο το χαιρετίζουμε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουμε συνεργαστεί με δομές αλληλεγγύης της Εκκλησίας. Δεν είναι δυνατόν όμως  η προσφορά αυτή να δικαιολογεί τα σκανδαλώδη προνόμια που απολαμβάνει η Εκκλησία.

Η φιλανθρωπία δεν ασκείται χάριν ανταλλαγμάτων, ούτε συμψηφίζεται με τις προκλητικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μητρόπολης Καλαβρύτων. Η λογική του κ. Πολίτη, κατά τη γνώμη μας, αλλοιώνει το νόημα της χριστιανικής πίστης, την ανιδιοτέλεια που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του χριστιανισμού. Η φιλανθρωπία δεν ανταλλάσσεται με στρέμματα.

Πιστεύουμε ότι η αποστολή της Εκκλησίας αφορά στο ποιμαντικό και κοινωνικό της έργο και όχι σε κερδοσκοπικές επενδύσεις στον τομέα του real estate. Είναι καιρός δε, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που ο λαός υποφέρει και τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης συρρικνώνονται δραματικά.

Επικαλείται ο κ. Πολίτης το κοινό αίσθημα και τα συμφέροντα των Αχαιών. Έχει υπόψιν του την απόφαση του Δήμου Αιγιαλείας που διεκδικεί εδώ και χρόνια την επίμαχη έκταση; Ως πρώην αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να ενοχλείται που φιλέτο το οποίο διεκδικεί ο Δήμος χαρίζεται στη Μονή με παρέμβαση Υπουργού. Αντί αυτού όμως, αποφασίζει να “χαϊδέψει αυτιά”, εν όψει μάλιστα αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ανεχτεί την παραχώρηση φιλέτων για κερδοσκοπικές δραστηριότητες.  Αποστολή μας είναι η ενίσχυση των δημοσίων οικονομικών. Ας σταματήσουν κάποιοι να κερδοσκοπούν πολιτικά από το θρησκευτικό αίσθημα των συμπολιτών μας, και ας πολιτευτούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθήσουμε να τηρούμε το πρόγραμμά μας, για το οποίο μας εμπιστεύτηκε μια μεγάλη μερίδα του λαού. Θα εξακολουθήσουμε να απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε πελάτες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: