ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η διαμαρτυρία γιατρών κι εργαζομένων στην 6η ΥΠΕ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η κινητοποίηση που οργάνωσε χθες «η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γιατρών υγειονομικών μονάδων ΕΟΠΠΥ Πάτρας» και η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών έξω από τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Πάτρα για τις αντιλαϊκές εξελίξεις στον τομέα της υγείας και στον ΕΟΠΥΥ. 
Στην ομιλία του ο Θόδωρος Τουλγαρίδης εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Γιατρών αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των αντιλαϊκών μέτρων και κάλεσε σε λαϊκό συναγερμό και συντονισμένο αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιος και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας για όλους.

Με τη συμμετοχή τους και τις τοποθετήσεις τους εκφράστηκε η απόφαση για απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, την ανατροπή της πολιτικής που επιβάλουν σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, μονοπωλιακοί όμιλοι.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: ο σύλλογος εργαζομένων Υγειονομικών υπαλλήλων ΕΟΠΠΥ, οι σύλλογοι συνταξιούχων, του  ΙΚΑ Πάτρας, του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), και του ΝΑΤ, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Αχαΐας.

Οι εκπρόσωποι τους παρέδωσαν ψήφισμα  στον υπεύθυνο της  6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που απέφυγε να απαντήσει και να πάρει θέση δηλώνοντας αναρμόδιος.

Ο Κώστας Πελετίδης μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας γιατρών του ΕΟΠΥΥ ξεκαθάρισε πως ο αγώνας συνεχίζεται με νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες μέχρι το θέμα των αντιλαϊκών αλλαγών στην υγεία να γίνει υπόθεση πάλης των λαϊκών στρωμάτων.

Εξεδόθη ψήφισμα που περιλαμβάνει τα παρακάτω:


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΟΠΥΥ ΠΑΤΡΑΣ

Καταγγελουμε την αντιλαϊκη πολιτικη της κυβερνησης στον τομεα της υγειας
που βαζει σε κινδυνο την ιδια τη ζωη των ασθενων, δυσκολευει ακομα περισσοτερο την προσβαση στον εναπομειναν δημοσιο συστημα.

Συγκεκριμένα:
Κλεινει τα πολυιατρεια του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ
Καταργει και συγχωνευει πολυιατρεια και κεντρα υγειας-νοσοκομεια
Βαζει στην κινητικοτητα-διαθεσιμοτητα 11.000 εργαζομενους στο χωρο της ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ
Θα αναγκάζουν τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους για φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλείες, επισκέψεις, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό Τομέα.
Βάζουν νέα χαράτσια στις συνταγές, στις εισαγωγές των νοσοκομείων.
Μειώνεται  ακόμη περισσότερο η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και οι κρατικές δαπάνες στην Υγεία στον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου.
Επιβάλλονται  νέες φοροληστείες και χαράτσια στα ακίνητα για τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Τελικα θυσιαζονται: το δικαιωμα στην υγεια του λαου, τα εργασιακα δικαιωματα των εργαζομενων στην υγεια για την αναπτυξη και την κερδοφορια των επιχειρηματικων ομιλων στον τομεα της υγειας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ:
Με το συντονισμένο αγώνα μας και τα σωματεία τους, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί, μαζί με τους ασθενείς, συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους φορείς και τα σωματεία τους.
Μπορουμε να αποκρουσουμε τα αντιλαϊκα μετρα, να ανατρεψουμε την πολιτικη που μας επιβαλουν σε αγαστη συνεργασια κυβερνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μονοπωλιακοι ομιλοι!

Απαιτούμε:
- Να μην  κλείσει καμία δημόσια μονάδα Υγείας, κανένα πολυιατρείο του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ,    νοσοκομείο, ΚΥ. ΝΑ ενισχυθούν με νέες προσλήψεις και ανάλογο εξοπλισμό. Σταθερή, μόνιμη και αποκλειστική εργασία.
-  Να μην μπει σε κινητικότητα-διαθεσιμότητα- απόλυση κανένας γιατρός, υγειονομικός, διοικητικός υπάλληλος.
- Κανένα  χαράτσι για επισκέψεις σε γιατρούς, για εξετάσεις, νοσηλείες, στα      πολυιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, ΚΥ, Νοσοκομεία. Καμία   συμμετοχή για αγορά φαρμάκων, κανένα εμπόδιο για τα φάρμακα, που  χρειαζόμαστε.

Διεκδικούμε:
Ένα Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα Υγείας για όλους, χωρίς   διακρίσεις, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ, ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες υγείας.
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: