ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σύσκεψη παρωδία από τον Αγγελάκα σήμερα με τους φορείς για το λιμάνι των Πατρινών!

Χωρίς καμία αξία η υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου Πλατυκώστα, για προσωρινή παραχώρηση του παλαιού λιμανιού Πάτρας!

Αποχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων καταγγέλλοντας – Δυσαρεστημένοι κι άλλοι εκπρόσωποι

Την αμφισβήτηση των υπογραφών του πρώην Πρωθυπουργού, του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των πρώην αρμόδιων υπουργών για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, επιχείρησε στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην περιοχή Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης, Μ. Αγγελάκας, επικαλούμενος τις πρόσφατες απόψεις για το θέμα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτ. Βαρβιτσιώτη.

Η μεθοδευμένη αυτή κίνηση, η οποία φανερό σκοπό είχε να ανατραπούν τα ισχύοντα εδώ και δύο χρόνια, βρήκε κάθετα αντίθετο το Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, ο οποίος και αποχώρησε από τη συνάντηση, καθώς κι εκπροσώπους άλλων φορέων.

Ο Δήμος ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν παραχωρεί ούτε σπιθαμή από τα κεκτημένα της πόλης και των δημοτών της σε ό,τι αφορά στο θαλάσσιο μέτωπο, και δηλώνει ανοικτός σε διάλογο, για την καλύτερη αξιοποίηση από τον ίδιο, με βάση εκκίνησης την ισχύουσα σύμβαση παραχώρησης των 3.500 μέτρων και του υπολοίπου τμήματος του παλαιού λιμανιού που με πρωτόκολλο έχει δεσμευτεί επίσης η κυβέρνηση να παραχωρηθεί στο Δήμο αμέσως μετά τη λειτουργία του εμπορικού τμήματος του νέου λιμανιού.

Ειδικότερα ο Δήμος υπογραμμίζει ότι για τα υπόλοιπα τμήματα του παλαιού λιμανιού που δεν του έχουν παραχωρηθεί ακόμη, δέχεται να συζητήσει την αξιοποίησή τους με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, αφού αυτός γνωρίζει και διαχειρίζεται καλύτερα από κάθε άλλον τα θέματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες της.

Και με το παράδειγμα της Μαρίνας και με το παράδειγμα της περιοχής του Φάρου, η οποία επί σειρά ετών παρέμενε άθλιος χώρος διανυκτέρευσης αλλά και παραμονής διερχόμενων Ρομά και μεταναστών, όταν ο χώρος διαχειρίζονταν από τον ΟΛΠΑ Α.Ε., ο Δήμος απέδειξε ότι και γνωρίζει και δύναται να αξιοποιήσει τους χώρους του θαλασσίου μετώπου πολύ καλύτερα από τον ΟΛΠΑ και τον όποιο ιδιώτη πιθανόν να προκύψει στη συνέχεια εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να παραχωρήσει τη λιμενική ζώνη με μακροχρόνια μίσθωση.

Το τμήμα του θαλασσίου μετώπου που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, συντηρείται και αξιοποιείται δύο χρόνια τώρα με τα λεφτά των Πατρινών πολιτών οι οποίοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Και κάθε άλλη σκέψη, θέση, ή κίνηση, πέραν των θέσεων του Δήμου εγείρουν υποψίες για το κατά πόσο αυτές συμβαδίζουν με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των δημοτών της Πάτρας και κατά πόσο αποσκοπούν στην προάσπιση αυτών.

Εάν κριθεί αναγκαίο να προσελκυστούν ιδιωτικά κεφάλαια, τους όρους, τις λειτουργίες, και τις χρήσεις θα τα ορίσει ο Δήμος με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του και όχι ο πιθανός, αρεστός στην κυβέρνηση, ιδιώτης, που είναι προφανές ότι θα ενδιαφερθεί για το δικό του συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: