ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Τυφώνας Μίλτον με 200 χλμ: Νεκρή πόλη η Φλόριντα !

 
 
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους - Οι κάτοικοι εκκενώσουν ή  αναζητούν καταφύγιο!

Έρημη πόλη αποτελεί η Φλόριντα ενόψει του κυκλώνα Μίλτον, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει τις ακτές τα ξημερώματα της Πέμπτης με περισσότερα από 200 χλμ/ώρα, αναφέρει το συνήθως ενημερωμένο  .

Σε βίντεο του Guardian αποτυπώνονται οι άδειοι δρόμοι καθώς οι κάτοικοι της Φλόριντα έχουν ήδη ξεκινήσει να απομακρύνονται από την περιοχή καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Την ίδια στιγμή πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους προστατεύοντάς τα.
EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Υπενθυμίζεται ότι ο κυκλώνας Μίλτον κατηγορίας 5, συνοδεύεται από ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χλμ/ώρα ωστόσο με βάση την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ, ενδέχεται να υπάρξουν διακυμάνσεις στην ένταση.

Ο κυκλώνας κινείται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά στον κόλπο του Μεξικού. Ενώ χθες, πέρασε από τη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Ο τυφώνας Μίλτον ενδέχεται να είναι «η χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα», προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν καθώς «είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις σε συνέντευξή της στο ABC ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες αναμένεται να περάσει ο Μίλτον «να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τους τοπικούς αξιωματούχους».

Κομφούζιο στους δρόμους

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στους δρόμους που οδηγούν έξω από την πόλη Τάμπα, ενώ μεγάλος αριθμός πρατηρίων βενζίνης της Φλόριντα στέρεψαν.

Στο Ορλάντο, μια μεγάλη τουριστική πόλη στο κέντρο της Φλόριντα, η Disney ανακοίνωσε το κλείσιμο των πάρκων της από τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Οι νοτιοανατολικές ΗΠΑ επλήγησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον κυκλώνα Ελίν, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και πλημμύρες σε έξι πολιτείες, ενώ κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους.

Τι λένε οι ειδικοί για το φυσικό φαινόμενο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει πιο πιθανή τη γρήγορη αύξηση της έντασης των καταιγίδων και έχει ενισχύει τον κίνδυνο ισχυρών κυκλώνων καθώς προκαλεί άνοδο της θερμοκρασίας του νερού των θαλασσών και των ωκεανών.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Μάικλ Λόουρι, «αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την περιοχή του κόλπου της Τάμπα, οι πλημμύρες που θα προκαλέσει ο Μίλτον στις παράκτιες περιοχές ενδέχεται να είναι διπλάσιες από αυτές που παρατηρήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες από τον κυκλώνα Ελίν».

«Ο Μίλτον ενισχύθηκε τη Δευτέρα με εξωφρενικό ρυθμό. Από τους πιο γρήγορους που έχει παρατηρηθεί ποτέ στην περιοχή του Ατλαντικού. Θα πλημμυρίσουν τα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: