ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ο θάνατος του Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Περιπολικό και μηχανές έξω από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!
 
Έκθετη για άλλη μία φορά βρίσκεται η χώρα αναφορικά με το κράτος δικαίου και την αστυνομική βία, καθώς δημοσίευμα της Τageszeitung (ΤΑΖ) αναφέρεται στην υπόθεση του θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και στα κενά που εντοπίζονται στα όσα αναφέρει η αστυνομία, αναφέρει δημοσίευμα της , που παραπέμπει στην γερμανική εφημερίδα.
 
«Η έκθεση της αστυνομίας έκανε λόγο για έναν "ναρκομανή άστεγο χωρίς γνώσεις ελληνικών” και πως ο θάνατός του οφειλόταν σε "παθολογικά αίτια”. Τα έγγραφα που παρουσίασε η οικογένεια του θύματος ωστόσο, τα αντικρούουν όλα αυτά. 
 
Ο Καμράν ζούσε εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα και μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Το 2017 είχε λάβει και άδεια παραμονής στη χώρα, νοίκιαζε διαμέρισμα στο όνομά του και εργαζόταν ως έμπορος. 
 
Όπως ανέφερε επίσης η οικογένειά του, ο Καμράν είχε δύο κινητά τηλέφωνα μαζί του – από τα οποία δεν μπόρεσε να εντοπιστεί κανένα», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle.
 
Ενδεικτικό της παρατεταμένης ασυδοσίας των ελληνικών αστυνομικών αρχών είναι και ένα άλλο σημείο του ίδιου δημοσιεύματος στο οποίο επισημαίνεται ότι «η περίπτωση του Καμράν δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό στην Ελλάδα – το αντίθετο. Αυτό αποδεικνύει και μία πρόσφατη έκθεση έκτασης 106 σελίδων της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο "Επισκόπηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα”».Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με την ίδια έκθεση «ο αριθμός των περιστατικών που Έλληνες πολίτες ή υπήκοοι τρίτων χωρών έχουν υπάρξει θύματα πράξεων που εμπίπτουν στον ορισμό των βασανιστηρίων είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο θα περίμενε κανείς. […] 
 
Είναι αδύνατον να διαπιστώσουμε την ακριβή έκταση του φαινομένου. […] Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου».

Επιπλέον, η TAZ σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) )για παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 3 περί βασανιστηρίων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και «πολλά από αυτά τα περιστατικά αφορούσαν βασανιστήρια ή απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση από αστυνομικούς».

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η οικογένεια του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, το σώμα του οποίου ήταν γεμάτο μώλωπες όταν εντοπίστηκε νεκρός, δηλώνει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να λάμψει η αλήθεια, σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι αυτό «δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα. Το κρατητήριο του ΑΤ όπου βρέθηκε νεκρός ο Καμράν δεν έχει κάμερες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: