ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πήρε χρηματοδότηση 18.000 ευρώ από την ΕΕ για μία από τις φάρμες του

Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
 
«Ο Απ. Τζιτζικώστας έχει την πιο εντυπωσιακή λίστα ακινήτων» αναφέρει το Politico εγείροντας ερωτήματα σχετικά με εκτέλεση των καθηκόντων ως Επίτροπος Τουρισμού

Στο μικροσκόπιο ευρωπαϊκής δημοσιογραφικής έρευνας τέθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως νέος Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού, με το Politico να τον χαρακτηρίζει ως τον επίτροπο με την «πιο εντυπωσιακή λίστα ακινήτων», εντάσσοντάς τον στους «γαιοκτήμονες Επιτρόπους».

Παράλληλα, η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του και βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 18.116,30 ευρώ.

«Ο Έλληνας πολιτικός, ο οποίος δηλώνει επίσης ότι κατέχει μετοχές άνω των 200.000 ευρώ σε διάφορες επιχειρήσεις (από γαλακτοκομικά προϊόντα έως φωτοβολταϊκά), έλαβε επίσης χρηματοδότηση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρώπης για μια από τις φάρμες του αξίας 18.116,30 ευρώ» σημειώνει χαρακτηριστικά το Politico.

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο Έλληνας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει την πιο εντυπωσιακή λίστα ακινήτων, με τέσσερις σελίδες της δήλωσής του (σ.σ. Πόθεν Έσχες) που περιγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία του (σ.σ. στα οποία περιλαμβάνονται) 16 διαμερίσματα, έξι καταστήματα, πολλά γκαράζ και αποθηκευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι «η οικογένεια του Τζιτζικώστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στη χώρα, με ιδιοκτησία γης που χρονολογείται από αιώνες. Η οικογένεια του Τζιτζικώστα είναι από τις πλουσιότερες της Βόρειας Ελλάδας».

Ωστόσο, το Politico εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων του κ. Τζιτζικώστα ως Επιτρόπου Τουρισμού (εκτός από Μεταφορών), καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην «τουριστική βιομηχανία».

Εγείρονται «ερωτήματα σχετικά με αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει και που ενδεχομένως θα επηρέαζαν την αξία των ακινήτων του» αναφέρει το Politico επικαλούμενο δηλώσεις ευρωβουλευτή ο οποίος επέλεξε να διατηρηθεί η ανωνυμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απ. Τζιτζικώστας δεν απάντησε σε αίτημα του Politico για σχολιασμό.

Αφορμή για το παραπάνω δημοσίευμα αποτέλεσμα η εξέταση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από την Επιτροπή JURI του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως αναφέρει το Politico, «τα μέλη της είχαν μόλις τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης για να εξετάσουν εκατοντάδες σελίδες δηλώσεων που παρείχαν οι ίδιοι οι Επίτροποι, σε μια διαδικασία τόσο αδιαφανή που υπάρχει ελάχιστος χώρος για πραγματικό έλεγχο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: