ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Αχ αυτή η Κασσάνδρα πάλι εδώ μετά από 3 χιλ. χρόνια

Η Κασσάνδρα, ήταν κόρη του βασιλιά της Τροίας Πριάμου και της Εκάβης και δίδυμη αδελφή του Έλενου αλλά και μάντισσα, που προέλεγε όλα τα κακά που θα συνέβαιναν. Αυτά γύρω στο 1194 πΧ περίπου, στη μυθική αρχαιότητα του Τρωικού πολέμου, αλλά παραδόξως ο Ομηρος στην Ηλιάδα του δεν την παραδέχεται ως μάντισσα. Παρά το αμφιλεγόμενο της προσωπικότητάς της όμως, οι μετεωρολόγοι σήμερα την αναβιώνουν δίνοντας το όνομά της σε καιρικά φαινόμενα. Ίσως επειδή δεν έβγαιναν πάντα σωστές οι μαντίες της Κασσάνδρας και ζητούν επιβεβαίωση κάποιων λαθεμένων προβλέψεών τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετεωρολογιικές προβλέψεις   η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra ερχόμενη από δυτικά περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά, όπως αναφέρει σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αναλυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής αύριο 4-10-24, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 5-10-24, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα. Όψομεν!

Αναλυτικά προβλέπουν:

Α)  Παρασκευή 04-10-24. Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Β). Σάββατο 5-10-24. α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κι επειδή για να είστε σίγουροι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων καλό είναι να πάρετε και μια... τσάκα, αναζητείστε περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: