ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους στη Γάζα και στο Λίβανο

 ΓΑΖΑ 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι οι αποστολές όπλων στο Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν. Ισραήλ:  Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Ιράν

Σφοδρές επιθέσεις εναντίον στόχων στα παλαιστινιακά εδάφη και στο Λίβανο, εξαπέλυσε το Ισραήλ ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη του πολέμου (7 Οκτωβρίου), με αφορμή την επίθεση της Χαμάς και την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το 
ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα, αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού στον Λίβανο. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στη Βηρυτό που ανήκουν στο Αρχηγείο Πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων. Επιπλέον, επίθεση πραγματοποιήθηκε και σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπεκάα στο νότιο Λίβανο

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου το ισραηλινό χτύπημα σε κτίριο στην ορεινή πόλη Καϊφούν στον κεντρικό Λίβανο σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13. Επιπλέον, αποτέλεσμα της επίθεσης στην πόλη Qmatiye ήταν έξι νεκροί και ο τραυματισμός άλλων 11.

Όσον αφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα τζαμί και ένα σχολείο σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο ΜΜΕ της Χαμάς τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής, το Ισραήλ κήρυξε άλλες τρεις περιοχές στα βόρεια σύνορά του ως κλειστές στρατιωτικές ζώνες εκτός από περισσότερες από πέντε που έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα ως στρατιωτικές περιοχές.

Όσον αφορά στο μέτωπο του Ισραήλ με το Ιράν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ θα αποφασίσει ανεξάρτητα, σχετικά με το πώς θα απαντήσει στο Ιράν, παρόλο που συνεργάζεται στενά τις ΗΠΑ.

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε σε συνέντευξή του στο CNN ο Γ. Γκάλαντ, ο οποίος την Τετάρτη αναμένεται να συναντήσει τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. «Το Ισραήλ έχει δυνατότητες να χτυπήσει στόχους κοντά και μακριά – το έχουμε αποδείξει».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι οι αποστολές όπλων στο Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν. Το Ισραήλ από την πλευρά του διεμήνυσε αυτό κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Ιράν.

Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο η σύγκρουση στον Λίβανο, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με διασυνοριακά χτυπήματα της Χεζμπολάχ σε

ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χαμάς, επεκτάθηκε γρήγορα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο σε σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων, οι περισσότεροι τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ένα χρόνο από τη σφαγή στη Γάζα περισσότεροι από 41.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα παλαιστινιακά εδάφη και πάνω από 96.000 έχουν τραυματιστεί.

Σε αακοίνωσή τους αναφέρουνμεταξύ άλλων:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα Δευτέρα (7/10) από τη σφαγή στη Γάζα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να επισημαίνουν από τις φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας έως και 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου 250 ομήρους, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας περισσότερους από 41.500 ανθρώπους  και τραυματίζοντας πάνω από 96.000. Σήμερα, μόνο 17 από τα 36 νοσοκομεία είναι μερικώς λειτουργικά. Τα αντιμαχόμενα μέρη έχουν διεξαγάγει εχθροπραξίες κοντά σε ιατρικές δομές, θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, φροντιστές και ιατρικό προσωπικό. Έξι μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν επίσης σκοτωθεί ενώ από τον Οκτώβριο του 2023, το προσωπικό και οι ασθενείς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν 14 διαφορετικές δομές υγείας, λόγω σοβαρών περιστατικών και συνεχιζόμενων συγκρούσεων».

Όσον αφορά στην επίθεση της Χαμάς αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ανθρώπων στο Ισραήλ ενώ από τις δυνάμεις της Χαμάς απήχθησαν ως όμηροι, 250 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: