ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Αλ. Μεϊκόπουλος: Συντρίβει τα νοικοκυριά η ακρίβεια

 

 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Αμέτοχη παρακολουθεί η Κυβέρνηση!

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τα αποτελέσματα της ετήσιας Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) της ΕΛΣΤΑΤ που επιβεβαιώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιπτώσεις της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων στα ελληνικά νοικοκυριά:

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει:

«Να καταρρίψει το αφήγημα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για «εισαγόμενη ακρίβεια» και «σταδιακή αναχαίτιση των ανατιμήσεων» έρχεται για ακόμα μία φορά η ΕΛΣΤΑΤ με τον πιο επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Τα αποτελέσματα της ετήσιας Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) που πραγματοποιεί κάθε χρόνο δημοσιεύτηκαν, περιλαμβάνοντας σύγκριση στις ανάγκες και τις δαπάνες του μέσου ελληνικού νοικοκυριού ανάμεσα στα έτη 2022 και 2023.

Την ώρα που η εκπρόσωποι της Κυβέρνησης χαρακτηρίζουν ως «παραπλανητικό» τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, τι δείχνουν λοιπόν τα επίσημα στοιχεία;

Η μέση ετήσια δαπάνη για κάθε άτομο αυξήθηκε 11,2%, ενώ η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών αυξήθηκε 5,3%. Οι ραγδαίες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης σε ποσότητες (μείωση κατανάλωσης σε είδη όπως ελαιόλαδο, ψάρι, κρέας, τυρί, αυγά, γάλα, ζυμαρικά κ.α.).

«Μέγγενη» αποτελεί η ακρίβεια για τα φτωχότερα νοικοκυριά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το μερίδιο της μέσης δαπάνης για είδη διατροφής και στέγαση του φτωχότερου 20% του πληθυσμού ανέρχεται στο 55,8% της δαπάνης του νοικοκυριού. Μόνο οι βασικές δαπάνες επιβίωσης, δηλαδή, καλύπτουν ποσοστό άνω του 50% για τα φτωχότερα εισοδήματα.

Τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έρχονται να επικυρώσουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας καθημερινά. Την πραγματικότητα που αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση.  Σημαντική αύξηση του κόστους ζωής για όλους, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε ξεκάθαρη θέση για την ανάγκη άμεσων στοχευμένων μέτρων ανακούφισης των ελληνικών νοικοκυριών.

  • Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους στους τομείς διύλισης πετρελαίου, παραγωγής και εμπορίας ενέργειας, εισαγωγής/παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και βιομηχανικών αγαθών και εισαγωγής/παραγωγής και εμπορίας αγροτικών εφοδίων και φυτοφαρμάκων.
  • Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ για ένα έτος για άλευρα, δημητριακά, κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά, έλαια, λαχανικά, είδη βρεφικής διατροφής και περιποίησης.
  • Μείωση συντελεστών στο 6% και 13%, από 13% και 24%, για τα υπόλοιπα. Θέσπιση σε μόνιμη βάση, των συντελεστών ΦΠΑ στο 21%, 11%, 5%.
  • Θέσπιση μηχανισμού ελέγχου της αισχροκέρδειας, προστασίας καταναλωτή και αγροτικού εισοδήματος.​
Τα μέτρα αυτά θα φέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή, ασκώντας κοινοβουλευτική πίεση με όλα τα διαθέσιμα μέσα για την απτή καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: