ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ο Γ. Βλάχος καλεί τον Μητσοτάκη να γίνει πολιτικός Λέων!

 

 

Επανακαταθέτει ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, λέγοντας ότι δεν πήρε απάντηση.-Καλεί Μητσοτάκη σε παρέμβαση στις τράπεζες

Αγνοεί ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ότι η οικονομική ανάσα και το στήριγμα που της επιτρέπει να κρατά το κεφάλι έξω από το νερό, για ναμ μην πνιγεί, είναι οι τράπεζες, στις οποίες χρωστά η ΝΔ, τουλάχιστον μισό δις ευρώ, αρρύθμιστο και μη απαιτούμενο, χάρις στην συμφωνία τους με την ΝΔ, για να μπορεί το κόμμα να παίρνει νέο δάνειο κάθε χρόνο χωρίς καμία εγγύηση, αλλά και να μην πάνε φυλακή για κατασπατάληση των καταθέσεων τα τραπεζικά στελέχη.

Τώρα τι κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος; Ζητά να σπάσει η συμφωνία ΝΔ-Τραπεζιτών κια να υποχρεωθούν οι τράπεζες σε χαλάρωση δεσμών των δανειοληπτών που τα δάνειά τους ΄λεχουν κοκκινισει;

Μα αυτό είναι ένα νέο χτύπημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη, από τον Γ. Βλάχο που σπεύδει να καταθέσει εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια.

Και μάλιστα, μια ημέρα μετά την κατάθεση ερώτησης από τους οκτώ βουλευτές της ΝΔ προς την Νίκη Κεραμέως και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική δαπάνη ευάλωτων συνταξιούχων, ο Γιώργος Βλάχος εγκαλεί τον Κωστή Χατζηδάκη καθώς όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τα κόκκινα δάνεια δεν έλαβαν απάντηση τα ερωτήματα που είχαν θέσει οι 11 βουλευτές της ΝΔ.

Μα τι να του απαντήσει; Ότι δεσμεύεται το κόμμα, που μέσα στο 2023 ανέβασε το χρέος του κατά 40 εκατομμ. στις τράπεζες, αλλά θα κάνει το  λιοντάρι  κια θα τους επιβάλλει όρους; Αυτο θυμίζει το παρακάτω ανέκδοτο:

Στη ζούγκλα γίνεται συζήτηση κια εκφρ΄'αζουνν τα παράπονπα τους τα ζώα. Η μαϊμού. σηκώνεται επάνω αγριεμένη κια λέει: Άμα βρω μπροστά μου αυτό το λιοντάρι που κάθε βράδυ βρυχάται κια με τους βρυχηθμούς του δεν με αφήνει να κοιμηθώ, θα το σκίσω!

Μέσα από τις φυλλωσιές της ζούγκλας ακούγεται ο βρυχηθμός του λιονταριού και νά σου  βγαίνει μπροστά στη σύναξη των ζώων. Αγριεμένο ρωτάει κοιτάζοντας κατά την μαϊμού: Μήπως είπε κανένα σας κάτι για μένα;

Κι η μαϊμού χεσμένη από τον φόβο της απαντά στον λέοντα: Αστεία κάναμε, κυρ λέοντά μου. Ε, λέμε και καμιά μαλακίτσα!

Αυτά με τα ζώα, αλλά με τις τράπεζες, πρέπει να είσαι πολιτικός Λέοντας για να τα βγάλεις πέρα!

Αλλά ο στόχος των διαφωνούντων μέσα στη ΝΔ είναι άλλος.

Ο Γιώργος Βλάχος αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του για τα κόκκινα δάνεια:

«Μετά την απάντησή σας στην κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών»  ενώ ζητά να απαντήσει ο Κωστής Χατζηδάκης «εάν υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: