ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Περίπου 2.500 ευρώ θα επιστρέψουν 200 χιλ. αγρότες

 


Πρόκειται για ποσό πάνω από 50,7 εκατ. ευρώ συνολικά που έλαβαν από λάθους του ΟΠΕΚΕΠΕ, και τους προκαλεί... ψυχρολουσία!

Διακόσιες χιλιάδες αγρότες καλούνται να επιστρέψουν αχρεωστήτως τουλάχιστον 2.500 ευρώ έκαστος. Είναι το... μάρμαρο, που από λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ καλούνται να καταβάλουν, καθώς πρέπει να επιστρέψουν πάνω από 50 εκατ. ευρώ συνολικά. Πρόκειται για τις λάθος πληρωμές κατά την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης του 2022,

Οι αγρότες ενημερώθηκαν με ειδοποιήσεις που τους ζητούν να καταθέσουν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά έως τις 29 Οκτωβρίου, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στους κόλπους των παραγωγών.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το λάθος προέκυψε επειδή ο τεχνικός σύμβουλος χρησιμοποίησε τη βάση δεδομένων του 2021 αντί του 2022, οδηγώντας σε εσφαλμένες πληρωμές.

Το προαναφερόμενο σφάλµα αφορά σε 196.083 δικαιούχους και το ποσό αρχικής εκτίµησης ήταν 63.035.249,77 ευρώ, το οποίο µετά από επαναϋπολογισµό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προσδιορίστηκε σε 50.755.440,32 ευρώ».

Σύμφωνα με το agrotypos.gr, το θέµα εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με έγγραφό της ενημέρωσε σχετικά τη χώρα μας, καλώντας την να δώσει εξηγήσεις, πριν δύο μήνες.

Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα τα ποσά, καλεί ο ΟΠΕΚΕ να κατατεθούν έως 29 Οκτωβρίου του 2024, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην συνέχεια να σταλεί αποδεικτικό κατάθεσης στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ που ανήκει η εκμετάλλευση.

Οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις έγγραφες παρατηρήσεις τους στην εφαρμογή, στην οθόνη Αχρεώστητα με την επιλογή «Υποβολή έγγραφων παρατηρήσεων» με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπλακείσα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετική ρύθμιση, ωθώντας το υπουργείο σε μετωπική σύγκρουση, με τους αγρότες να έχουν βρεθεί σε απελπιστική θέση καθώς  είναι σε αναμονή των εφετεινών ενισχύσεων και δεν προβλέπεται συμψηφισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: