ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Απλώς θεατής η πολιτεία στα εργασιακά ατυχήματα

 


Στα 170 έφθασαν σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στις Τεχνικές Επιχειρήσεις, ενώ μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες  καταγράφηκαν έξι νεκροί

Τραγικά είναι τα στοιχεία για το εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες τρεις μέρες 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο έως σήμερα φτάνοντας έτσι τους 107 νεκρούς στους χώρους εργασίας από την αρχή της χρονιάς με τους σοβαρά τραυματίες να είναι 170, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στις Τεχνικές Επιχειρήσεις (ΟΣΕΤΕΕ).

Τα θανατηφόρα περιστατικά του τελευταίου τριημέρου είναι τα παρακάτω:

05/10/2024: Αιτωλοακαρνανία – Κακοκαιρία Cassandra: Νεκρός 52χρονος εντοπίστηκε ο φύλακας που αγνοούνταν. Ο άτυχος άνδρας χάθηκε, ενώ βρισκόταν στη δουλειά του, σε λατομείο της περιοχής μετά από πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μεταξύ Λεπενού και Στράτου. Τον παρέσυρε χείμαρρος που σχηματίστηκε από τα νερά της βροχής και προφανώς δεν κατάφερε να αντιδράσει.

05/10/2024 Αχαΐα: Νεκρός 36χρονος από ηλεκτροπληξία σε τυροκομική μονάδα στην Αχαΐα. Ο 36χρονος πιθανότατα χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο λόγω της βροχής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

05/10/2024 Νάουσα: Νεκρός 75χρονος αγρότης από ανατροπή τρακτέρ σε περιοχή της Νάουσας.

06/10/2024 Αιτωλοακαρνανία: Ο 45χρονος καταπλακώθηκε από τρακτέρ και βρήκε ακαριαίο θάνατο στην περιοχή της Μακρυνείας.

06/10/2024 Μενίδι Νεκρός οδηγός μετά τη σύγκρουση της μηχανής του με φορτηγό- Κατά τη σύγκρουση ο άτυχος διανομέας βρέθηκε στις ρόδες του φορτηγού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

107. 07/10/2024 Λάρισα: Τραγικό εργατικό δυστύχημα - Μια 25χρονη νεκρή σε εκκοκιστήριο. Μια 25χρονη έχασε τη ζωή της σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα όταν εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα σε εκκοκκιστήριο, στον Πρόδρομο. Δυνάμεις εκλήθησαν για να απεγκλωβίσουν και να ανασύρουν τη νεαρή γυναίκα από μηχάνημα.

Η ΟΣΕΤΕΕ σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες της ΥΑΕ είχε εντοπίσει από το 2019 το μεγάλο θέμα των αγροτικών δυστυχημάτων. Από τότε εκατοντάδες συνάνθρωποι μας έχουν χαθεί σε αγροτικές εργασίες δίχως να έχει ληφθεί κανένα μέτρο ανάσχεσης του φαινομένου αυτού. 

«Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοτάξιο της Λεπενού είχε σημειωθεί ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα από έκρηξη μηχανήματος μόλις τον περασμένο Ιούνιο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και καλούμε τους αρμόδιους έστω και τώρα να αναλάβουν δράση και την Πολιτεία άμεσα να προχωρήσει στις κατάλληλες πολιτικές και μέτρα» αναφέρει η Ομοσπονδία των Συλλόγων  Εργαζομένων στις Τεχνικές Επιχειρήσεις (ΟΣΕΤΕΕ).

 «Δυστυχώς οι αρχές αντί να αντιμετωπίζουν την πανδημία των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας περιορίζοντας τις επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες στη χώρα μας, έχουν ως προτεραιότητα χρησιμοποιώντας τις απαραίτητες μεθοδολογίες, την επικοινώνηση μίας θετικής εικόνας μείωσης των περιστατικών η οποία απέχει όμως πολύ από την πραγματικότητα», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: