ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Βρισκόμαστε στη διαδικασία εγγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ


Συνέντευξη του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Παυσανία Παπαγεωργίου,  ACTION 24​

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παυσανίας Παπαγεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή του ACTION24 «Πίσω από τις Γραμμές», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη, επεσήμανε:

Για το αν είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πότε κάποιος θεωρείται υποψήφιος:

Έχει όλο τον χρόνο μέχρι τις 24 του μηνός να καταθέσει τα έγγραφά του, τα οποία θα συνοδεύουν την επίσημη επιθυμία του να είναι υποψήφιος.

Επίσημα δεν υπάρχει καμία υποψηφιότητα. Ακόμη κι αυτοί που έχουν καταθέσει έναν πλήρη φάκελο, ο κ. Πολάκης για παράδειγμα, πρέπει να περιμένουν να  επικυρωθεί η υποψηφιότητά τους από το συνέδριο του κόμματος.

Και οι άλλοι που εξέφρασαν, μέσω βίντεο όπως ο κ. Φάμελλος για παράδειγμα και ο κ. Φαραντούρης, την επιθυμία τους και είπαν καθαρά ότι εγώ θα προχωρήσω στο επόμενο βήμα, ως κόμμα, επειδή γνωρίζουμε τα μέλη, θεωρούμε ότι δεν θα κάνουν πίσω, αλλά θα προχωρήσουν και στην κατάθεση των εγγράφων για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την ψήφο των μελών, των φίλων και όσων πολιτών θελήσουν να προσέλθουν.

Για τους σκοπούς του έκτακτου συνεδρίου και για το αν υπάρχει θέμα ανατροπής της απόφασης μομφής της ΚΕ:

Το συνέδριο δεν έχει ξεκινήσει. Συνεπώς ό,τι λέμε για το συνέδριο βασίζεται πάνω  στις αποφάσεις των προηγούμενων οργάνων. Αυτή τη στιγμή έχουμε την εντολή από την ΚΕ να ξεκινήσει ένας προσυνεδριακός διάλογος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος σχεδιασμός, ότι το συνέδριο αυτό έχει έναν πολύ συγκριμένο χαρακτήρα. Επικύρωση των υποψηφιοτήτων. Κι έναν δεύτερο χαρακτήρα, ο οποίος ισχύει πάντοτε για ένα πολιτικό, κομματικό συνέδριο, μία έκδοση πολιτικής απόφασης. Συμπεραίνοντας από αυτόν του τον χαρακτήρα, θεωρούμε ότι αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα και δεν θα διευρυνθεί σε κάτι άλλο.  

Αυτό το συνέδριο, έτσι όπως συγκαλείται, δεν συγκαλείται για να εξετάσει την απόφαση της ΚΕ.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αδυναμίας ομαλής διεξαγωγής της προσυνεδριακής διαδικασίας καιμη πραγματοποίησης του συνεδρίου:

Για να μη φτάσουμε στο συνέδριο κάπου θα πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας. Οι ακρότητες για τις οποίες γίνεται αναφορά, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποια εκφρασμένη πολιτική αντίρρηση. Δεν έχουμε διαφοροποίηση τέτοιου επιπέδου για ένα βασικό ζήτημα πολιτικής, που θα οδηγούσε σε μία διάσπαση. Εφόσον δεν υπάρχει αυτό, σίγουρα θα πάμε στο συνέδριο γιατί θα δώσει τέλος σε μια διαδικασία. 

Για το αν υπάρχουν δύο στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Υπάρχουν «χ» στρατόπεδα, όπου το «χ» ισούται με τον αριθμό των υποψηφίων. Όταν κατατεθούν όλες οι υποψηφιότητες, ο κάθε αγωνιζόμενος θα τρέξει για τη δική του και γι’ αυτό που πιστεύει ότι είναι πιο ορθό. Το να «τσουβαλιάσουμε» όλο το κόμμα και όλους τους υποψήφιους σε δυο πλευρές, ίσως βοηθάει κάποιους, αλλά αδικεί και κάποιους άλλους που θέλουν να τρέξουν έναν δίκαιο αγώνα.

Για το αν ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι τον Δεκέμβριο, που θα εκλέξει αρχηγό, μπορεί να έχει διευρυνθεί εις βάρος του η διαφορά του με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα εκλέξει νωρίτερα τη δική του ηγεσία:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, νομίζω ότι και πέρυσι, την ίδια εποχή εμείς βρισκόμασταν σε μία διαδικασία μετάβασης, με όλα τα προβλήματα τα οποία είδαμε τότε να αποτυπώνονται δημοσκοπικά και, παρ’ όλα αυτά, προχωρήσαμε στην πραγματική αποτύπωση της δύναμής μας και της ανταπόκρισης του κόσμου. Με την τότε ηγεσία και με τα τότε αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να μας ξεπεράσουν τα γεγονότα. 

Εάν το ΠΑΣΟΚ φτάσει να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα νούμερα που αναφέρετε, πάει να πει ότι έχει προσαρμοστεί στη νέα εποχή γρηγορότερα από εμάς. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Σαν πολίτης, όχι σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο διαγραφής υποψηφίων πριν φτάσουν στην κάλπη:

Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία όπου καλούμε κόσμο να εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον μιλάμε για εγγραφές νέων μελών, το να μιλάμε για διαγραφή, είναι κάτι, -αυτή τη στιγμή, στο γενικό στρατηγικό πλαίσιο του κόμματος- άκαιρο. Το σέβομαι ως άποψη.

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού κάποιου υποψήφιου προέδρου:

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οποιοσδήποτε ακολουθήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις δεν έχει κανέναν κίνδυνο διαγραφής. Εάν υπάρχει κάποια άλλη στρατηγική, την οποία δεν γνωρίζουμε και δεν την έχει βάλει το κόμμα και θέλει να την ακολουθήσει ο «χ», «ψ» υποψήφιος, αυτό δεν μπορώ να γνωρίζω εξαρχής που μπορεί να καταλήξει.

Για την πιθανότητα διάσπασης του κόμματος, βάσει και δηλώσεων που έγιναν για αποχωρήσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών:

Μιλάτε για πρόσωπα που μπορεί να πολλαπλασιαστεί ή να μειωθεί ο αριθμός τους, όμως όταν μιλάμε για διασπάσεις μιλάμε για πλευρές οι οποίες διαφωνούν. Όχι για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπάρχουν οι υποχωρήσεις, υπάρχουν και οι διασπάσεις.  

Καμία πλευρά, όπως κι αν προσδιορίζεται στον δημοσιογραφικό και δημόσιο λόγο, είτε από αριθμό είτε από ονόματα, δεν θεωρώ ότι μπορεί να προκαλέσει διάσπαση. Για τον απλούστατο λόγο, που σας προείπα, ότι μόνο όταν θα αποκτήσει μια συνοχή ιδεολογική ή πολιτική, τότε  θα μπορούμε να μιλάμε για διάσπαση.

Για το αν για τον ΣΥΡΙΖΑ η κεντροαριστερά ισούται με τη διαπλοκή:

Δεν μπορεί να ειπωθεί αυτό σε καμία περίπτωση. Η καταπολέμηση της διαπλοκής θέλω να πιστεύω ότι είναι η αγωνία κάθε Έλληνα πολίτη, ό,τι κι αν έχει ψηφίσει, οποτεδήποτε. Αν εμείς, κατά την περίοδο της διακυβέρνησής μας, έχουμε να επιδείξουμε ότι βρεθήκαμε μακρύτερα από τη διαπλοκή, όπως τουλάχιστον αφουγκραζόμαστε από τον κόσμο, από την κοινωνία, από την αγορά, τον εμπορικό κόσμο, ότι έτσι ήταν, αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε και να το «μεταγγίσουμε» σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή της πολιτικής μας και του κόμματος.       

Η διαπλοκή είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμάται στο όνομα του ελληνικού λαού οπουδήποτε κι αν προσπαθεί να διεισδύσει. Δεν μπορούμε να την συνδέσουμε με κανέναν χώρο. Μπορούμε να τη συνδέσουμε με περιόδους διακυβέρνησης.

Για το αν είναι δυνατό να ελεγχθεί το κλίμα τοξικότητας που εντοπίζεται:

Είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα δεν μας κάνει περήφανους.

Ανάλογα με την πίεση που υφίσταται ο εκάστοτε χώρος και κόμμα, τη συγκεκριμένη στιγμή που καλείται να κάνει τα βήματά του, βγαίνει και μία υπερένταση και μία τοξικότητα.

Αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό είναι αποσυμπίεση της έντασης μιας τεράστιας προηγούμενης περιόδου και μιας μικρότερης

προηγούμενης περιόδου. Από εκεί και πέρα είναι ένας χώρος ο οποίος λειτουργεί περισσότερο δημόσια. Βγαίνει μπροστά στον δημόσιο λόγο και κάνει τα εν οίκω εν δήμω, θεωρώντας ότι αυτό είναι τίμιο και κάτι που πρέπει να κάνει χωρίς να έχει να κρύψει τίποτα. Άλλοι χώροι το κάνουν εσωτερικά. Στη ΝΔ είδαμε ότι υπάρχουν διαφωνίες, και από τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατατίθενται και μεταξύ πρώην και νυν πρωθυπουργών και προέδρων της κυβέρνησης. Άρα λειτουργούν με ένα διαφορετικό τρόπο. Έχουμε δει κι εκεί διασπάσεις, έχουμε δει αποχωρήσεις, έχουμε δει καταστάσεις οι οποίες έρχονται ενάντια σε αυτό που λέμε μια ενωμένη παράταξη. Αυτά, για τον συντηρητικό χώρο, θεωρούνται ήπια. Μπορώ να σας πω ότι σίγουρα στα «πίσω τραπέζια» είναι διαφορετική η κατάσταση. Σ’ εμάς και τα «πίσω τραπέζια» και τα «μπροστά τραπέζια» είναι ενώπιον των ψηφοφόρων και ενώπιον του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό, από τη μία πλευρά να το περιορίσουμε, από την άλλη να μη το φιμώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: