ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Χρηματοδότηση 75.000 ευρώ της ΠΔΕ προς ΔΗΠΕΘΕ


Με συνολική χρηματοδότηση ύψους 75.000 ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην ενίσχυση της η Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΚΕΔΗΠΕΘΕ) μέχρι και το 2026.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε ήδη στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξής.

Η οποία συνάπτεται μεταξύ  του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΚΕΔΗΠΕΘΕ) με στόχο την πολιτισμική περιφερειακή ανάπτυξη και ειδικότερα στον τομέα του θεάτρου.

Η προγραμματική αφορά στην εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος με αντικείμενο την διεύρυνση των δράσεων του προγράμματος της ΚΕΔΗΠΕΘΕ , αλλά και της διασφάλισης της λειτουργίας της, ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το ρόλο της ως φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων , αλλά και άλλων συναφών δράσεων με πολλαπλά ακροατήρια, όπως επίσης στις συμπράξεις με άλλους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Οι συμβαλλόμενοι θα συμμετέχουν σε χρηματοδότηση ύψους 155.000 ευρώ κάθε χρόνο ή έως του συνολικού ποσού των 465.000 ευρώ μέχρι και το 2026. Ειδικότερα, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει με το ποσό των 25.000 ευρώ ετησίως, με 80.000 ευρώ το υπουργείο Πολιτισμού και με 50.000 ευρώ ο Δήμος Πατρέων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Περιφέρεια θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη προς την ΚΕΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην κατεύθυνση της υλοποίησης του καλλιτεχνικού της έργου. 

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης συστήνεται όργανο παρακολούθησης της υλοποίησής της, στο οποίο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πάνος Μπράμος. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας   είναι παρούσα στην προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας. Προχωράμε σε μια συνεργασία που σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας της ΚΕΔΗΠΕΘΕ. Θέλουμε να καταστεί ένα ζωντανό «κύτταρο» ανάπτυξης και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενίσχυση της πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης με αφορμή την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: