ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ανεξήγητοι αποκλεισμοί από τα σχολικά γεύματα

 

 

Σε Δήμους και σχολεία των Νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας  και Μαγνησίας. Εκτός προγράμματος και τα Νηπιαγωγεία

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την ανάγκη επέκτασης των σχολικών γευμάτων τουλάχιστον σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία των Νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας  και Μαγνησίας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κατέθεσαν σήμερα 11 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τους να απαντήσουν εάν έχουν εξασφαλίσει την έγκαιρη έναρξη

των σχολικών γευμάτων, πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα και για ποιους λόγους αποκλείστηκαν ολόκληροι Δήμοι, όπως των Μετεώρων, και όλα τα Νηπιαγωγεία.

Ειδικότερα, η ερώτηση αυτή κατατέθηκε ως συνέχεια προηγούμενων ερωτήσεων, με τις οποίες τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης των γευμάτων σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας, ως ένα από τα ελάχιστα μέτρα κοινωνικής προστασίας μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ.

Η απάντηση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ότι είναι στις προθέσεις του να επεκτείνει τα γεύματα σε όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της

Θεσσαλίας, δημιούργησε προσδοκίες, τις οποίες το ίδιο το Υπουργείο διέψευσε με τη νέα του Απόφαση για το 2024-25 (ΚΥΑ υπ. Αρ. 3335/3-10-2024).

Με τη νέα Απόφαση, όχι μόνο δεν συμπεριέλαβε όλα τα σχολεία, κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, απέκλεισε ολόκληρους Δήμους, όπως τον Δήμο Μετεώρων στον Ν. Τρικάλων, τον Δήμο Πλαστήρα και Αργιθέας στον Ν. Καρδίτσας και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στον Ν. Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: