ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Εισήγηση Γιώτας Πούλου για θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

 

Η Εισηγήτρια της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχη Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», το οποίο εισηγείται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώτα Πούλου, τοποθετήθηκε σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας και στις προβληματικές διατάξεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2025-2028 και στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού

2025 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση επιλέγει να μην ξεφύγει από την πεπατημένη της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, μην έχοντας προετοιμαστεί για το γεγονός ότι οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και η συναφής ενεργειακή κρίση συνιστούν έκτακτες καταστάσεις που θα εκτροχιάσουν την υλοποίηση τους. Απλώς, θα χρησιμεύσουν ως χρήσιμο επικοινωνιακό άλλοθι όταν αυτό θα συμβεί.

Κατ’αρχάς, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να δώσει καθαρές απαντήσεις σε σημαντικά πολιτικά ερωτήματα: πού βρίσκεται η ΕΔΕ του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων Εξωτερικού και πώς θα διασφαλιστεί ότι τα όποια πρόστιμα δεν θα βαρύνουν τον φορολογούμενο; Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, του ορίου εισόδου τη Βουλή και του μέτρου αυτοδυναμίας;

Επί του νομοσχεδίου, επανέλαβε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια σειρά από διατάξεις, με τις οποίες η κυβέρνηση αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την αυτοδιοίκηση, προσθέτοντάς της διοικητικά βάρη και αρμοδιότητες, την ίδια ώρα που της στερεί πόρους και μέσα. Επίσης, ζήτησε να προστατευτεί ρητά η πρώτη κατοικία από τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις οφειλές στους δήμους και να διευρυνθεί σημαντικά το περιθώριο ένταξης οφειλετών σε ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Τέλος, τόνισε ότι οι σκανδαλώδεις και φωτογραφικές διατάξεις για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μας οδηγούν στην καταψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής και ζητήσαμε, για αυτά τα άρθρα, ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: