ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Ρass και voucher και για τους πυρόπληκτους αγρότες του Έβρου:


 «Η συνήθης επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής Βασ. Κόκκαλης!

Σε κοινή ανακοίνωση Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Τομεάρχη της ΚΟ του κόμματος, Β. Κόκκαλη, για την επίσκεψη Τσιάρα στον Έβρο, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στη νέα κανονικότητα των αλλεπάλληλων και πάσης φύσεως «κρίσεων», που βιώνει η Ελλάδα, την τελευταία πενταετία, το pass και το voucher είναι οι «ασπιρίνες» της Κυβέρνησης της ΝΔ, για «πάσα νόσο». Τελευταία, «θύμα» της επιδοματικής-επικοινωνιακής αυτής πρακτικής είναι οι αγρότες του Κεντρικού και του Βόρειου Έβρου, για τους οποίους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, στο πλαίσιο της περιοδείας-φιέστας του κ. Μητσοτάκη και του επιτελείου του, ανακοίνωσε δύο προγράμματα, το «Αγροτικό Δικτυωθείτε Έβρου (e-farming)» και το «Αγρό-Καινοτομία Έβρου (agro-innovation)», όπου μέσω pass και voucher οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν να επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ έκαστος.  Στόχος, κατά τον κ. Τσιάρα, είναι «η εξοικείωση των κατ’ επάγγελμα αγροτών των ωφελούμενων πυρόπληκτων περιοχών του Κεντρικού και του Βόρειου Έβρου με την πληροφορική, την ψηφιακή οικονομία και τις καινοτόμες αγροτικές πρακτικές». Δηλαδή, το Επιτελικό Κράτος των Αρίστων, με προγράμματα κατάρτισης, ενημερωτικές διημερίδες και ταχύρρυθμα σεμινάρια, έρχεται να δώσει «λύσεις» στις επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα

από τη φωτιά στον Έβρο, που έκαιγε επί 16 συνεχόμενες ημέρες, μετατρέποντας σε αποκαΐδια, περίπου, 1.000.000 στρέμματα γης και αποτελώντας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, τη μεγαλύτερη πυρκαγιά σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και τουλάχιστον 80 χρόνια.

Κατά λοιπά, ο κ. Τσιάρας, «αναμάσησε», για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τις τρέχουσες δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020, τις υφιστάμενες Ιδιωτικές Επενδύσεις με χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, καθώς και τα εγγειοβελτιωτικά έργα και έργα Αγροτικής Οδοποιίας, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Φυσικά ούτε κουβέντα για το φράγμα του Ερυθροπόταμου που παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης και τη χρηματοδότηση που «κλείδωσε» ήδη από το 2019, η κατάσταση παραμένει στάσιμη, με τον κίνδυνο των καταστροφικών πλημμυρών για τους αγρότες του  Έβρου να είναι συχνό φαινόμενο . Αν και η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία του νομού καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Όσον αφορά στην αποζημίωση των 250 ευρώ, για τα αιγοπρόβατα που θανατώθηκαν, λόγω πανώλης ή ευλογιάς, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, η αποζημίωση αυτή αφορά αιγοπρόβατα  με επίσημα γενεαλογικά πιστοποιητικά καθαροαιμίας (pedigree), η αγορά των οποίων  κοστίζει περίπου 400 ευρώ το ένα, δηλαδή δεν επαρκεί για την αντικατάσταση του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου. Φαίνεται ότι για τον υπουργό η ζωονόσος της ευλογιάς που καταστρέφει τις κτηνοτροφικές μονάδες του Έβρου δεν αποτελεί σημαντικό ζήτημα. Συνέχεια νέα κρούσματα εντοπίζονται και μέχρις στιγμής πάνω από 3.000 ζώα έχουν  θανατωθεί. 

Επίσης, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ φαίνεται ότι αγνοεί εντελώς ο σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης  που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι.  Οι  πρόσφατες  πυρκαγιές και δυσμενείς καιρικές συνθήκες εξάλειψαν ολόκληρους πληθυσμούς μελισσών, με τραγικές συνέπειες για τους τοπικούς μελισσοκόμους ενώ  οι μελισσοφάγοι, που προκαλούν πρόσθετες απώλειες, έχουν γίνει ένα ακόμη πρόβλημα για το οποίο η πολιτεία δεν δείχνει να έχει πρόθεση να δώσει  λύση.

Αλλά το αποκορύφωμα, της κυβερνητικής υποκρισίας και αναλγησίας για τον πρωτογενή τομέα του Έβρου, ήταν η αναφορά του κ. Τσιάρα στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027, που κατά τον υπουργό «αποτελεί το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και με βασικό στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί».  Λες και οι παραγωγοί στον Έβρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν έχουν βιώσει την τελευταία διετία, τις δραματικές συνέπειες από ένα προβληματικό, ελλειμματικό και δυσεφάρμοστο Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, που πλήττει κυρίως τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή είχε σταθεί στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών του Έβρου και με παρεμβάσεις του, εντός και εκτός της Βουλής, είχε καταγγείλει την ανικανότητα του Επιτελικού Κράτους του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές και τα τραγικά αποτελέσματα της απόλυτης κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού. Και στο πλαίσιο αυτό, είχε σταθεί, εξαρχής, αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του ακριτικού Νομού, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την παραμονή τους στις πατρογονικές τους εστίες. Και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει να πορεύεται, κόντρα στην αλαζονεία και την αμετροέπεια των κυβερνητικών στελεχών και στην επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: