ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Δύο χρονια είχε να συντηρηθεί το ασανσέρ στο ΑΠΘ


Κατέρρευσε, ευτυχώς χωρίς θύματα, στις φοιτητικές Εστίες του Αριστοτέλειου.- Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου λειτουργούσε επί 2 χρόνια το ασανσέρ που κατέρρευσε στη φοιτητική εστία και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την πτώση του ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

Η TUV Austria, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων, με ανακοίνωσή του εκθέτει τις πρυτανικές αρχές και το υπουργείο Παιδείας μέσω του το Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που έχουν επιδοθεί σε μια ανεπίτρεπτη μεθόδευση αλληλοκατηγορούμενες  μεταξύ των για τις σοβαρότατες ευθύνες.

Στο μεταξύ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να παραγγείλει ποινική έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης ή της παραβίασης κανόνων οικοδομικής φύσης από αμέλεια. 

Παράλληλα καλέιται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, να εξετάσει τις συνθήκες υπό της οποίες έγινε η πτώση, ενώ θα διερευνηθεί ο χρόνος τέλεσης της τελευταίας συντήρησης του ασανσέρ, όπως επίσης τυχόν χρήση μη ασφαλών υλικών σε αυτό.

Με την ίδια παραγγελία, η εισαγγελέας ζητεί να γίνει έλεγχος σε όλους τους ανελκυστήρες των Φοιτητικών Εστιών του Ιδρύματος για να διαπιστωθεί, εάν προκύπτουν ενδείξεις πλημμελούς συντήρησης.

Πάντως η TUV Austria, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  το ασανσέρ είχε υποβληθεί σε έλεγχο από έμπειρο επιθεωρητή της εταιρείας στις 03/03/2022 και στις 12/09/2023. Μετά τον έλεγχο και τις δύο φορές αποφασίστηκε να μην εκδοθεί πιστοποιητικό ελέγχου. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «κανένας από τους εν λόγω ελέγχους δεν οδήγησε στην έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και συνεπώς, ο ανελκυστήρας λειτουργούσε για τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς το εν λόγω προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου».

Για το περιστατικό ξεκίνησε έρευνα και το Ίδρυμα Νεολαίος και Διά Βίου Μάθησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: