ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΓΕΣ: Πειθαρχικός έλεγχος επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμική συγκέντρωση

 Ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα (Βίντεo του 902.gr)
 
 

Πειθαρχικό έλεγχο κατά τριών στρατιωτών - δύο οπλιτών και ενός δόκιμου - επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμική εκδήλωση του ΚΚΕ άσκησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αφορμή στάθηκε ο χαιρετισμός που είχε απευθύνει στην εκδήλωση ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης, ο οποίος είχε καταγγείλει το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου αλλά και τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μία ομιλία που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως είχε αναφέρει, στην παρέμβασή του, «η επιθετικότητα του Ισραήλ, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, οι βομβαρδισμοί, το σχέδιο χερσαίας επέμβασης στο Λίβανο και το ενδεχόμενο επίθεσης του Ιράν από το κράτος δολοφόνο και τους συμμάχους του, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κατάσταση στη Μέση Αναστολή. Η επίθεση του Ιράν με πυραύλους ενάντια στο Ισραήλ ήταν αναμενόμενη.

Οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε τη θητεία μας στεκόμαστε με ανησυχία απέναντι σε αυτή την κατάσταση και εκφράζουμε την αντίθεσή μας μας στον πόλεμο και την  εμπλοκή της Ελλάδας. Η συζήτηση μέσα στα στρατόπεδα είναι έντονη. Ο αποτροπιασμός μας για τα κλιμακούμενα εγκλήματα των Ισραηλινών απέναντι στους λαούς του Παλαιστίνης, του Λιβάνου, είναι έκδηλος. Στεκόμαστε στον πλευρό των λαών. Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράστασή μας».

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Παππάς είχε εκφράσει την αντίθεσή του με την ομιλία του στρατιώτη, ζητώντας την τιμωρία του, με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να απαντάει ότι «δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο» το κόμμα οι δηλώσεις του βουλευτή.

 

Στρατιώτες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: