ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Φοιτητές: Έστησαν σκηνές έξω από το ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση φοιτητών
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Διαμαρτυρία ενάντια πανάκριβα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν για να μπορούν να σπουδάσουν, πραγματοποίησαν φοιτητές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για τη Φοιτητική Στέγη.

Οι ίδιοι ζητώντας μεταξύ άλλων γενναία αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με βάση τις αυξήσεις στα ενοίκια, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις ελάχιστες θέσεις στις εστίες των Πανεπιστημίων.

«Χατζηδάκη βγες να ακούσεις την αλήθεια, τους φοιτητές αφήνεται χωρίς καμιά βοήθεια» φώναξαν οι φοιτητές τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκέντρωση φοιτητών
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

 

«Δώστε λεφτά για δωρεάν σπουδές - στέγαση και φοίτηση για τους φοιτητές» και «δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» διαμαρτυρήθηκαν έξω από το ΥΠΟΙΚ!

«Η κατάσταση είναι τραγική και η κοροϊδία από μεριάς της κυβέρνησης έχει φτάσει στο απροχώρητο που ανακοινώνει ημίμετρα και πανηγυρίζει. Διαδηλώνουμε σήμερα για να πάρουμε απαντήσεις, για να δοθούν λύσεις Δεν ήρθαμε για να αποσπάσουμε κατανόηση Θέλουμε να αυξηθεί γενναία το στεγαστικό επίδομα. Θέλουμε μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια. Θέλουμε αναπροσαρμογή των κριτηρίων για τις εστίες. Θέλουμε να αξιοποιηθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία να κοπεί κονδύλι τώρα έτσι ώστε να στεγαστούν οι χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη για δωρεάν στέγαση», τόνισε στην κάμερα του ΑΜΠΕ φοιτητής.

Φοιτητές κρατούν πανό
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Συγκέντρωση φοιτητών
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Υπογραμίζεται οι φοιτητές ζητούν άμεση έναρξη της διαδικασίας για να μπουν στις φοιτητικές εστίες, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΑΕΙ και του Δημοσίου και την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών.

INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Συγκέντρωση φοιτητών
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
Συγκέντρωση φοιτητών
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Τέλος ζητούν άμεση επισκευή, ανακαίνιση των υπαρχουσών εστιών, ποιοτικές υπηρεσίες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους καθώς και στήριξη της φοιτητικής μέριμνας με δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους.

Αναλυτικά τα αιτήματα των φοιτητών:

  • Άμεση έναρξη της διαδικασίας εισδοχής στις φοιτητικές εστίες - Να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες εισδοχής των φοιτητών.
  • Εξασφάλιση δωματίων με ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων για τη διαμονή όσων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.
  • Γενναία αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με βάση τις αυξήσεις στα ενοίκια. Να διευρυνθούν οι δικαιούχοι και η καταβολή να γίνεται στην αρχή της χρονιάς.
  • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κτιρίων του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια. Άμεση επισκευή, ανακαίνιση των υπαρχουσών εστιών, ποιοτικές υπηρεσίες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους.
  • Στήριξη της φοιτητικής μέριμνας! Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη της φοιτητικής στέγης στο κοινωνικό τιμολόγιο. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών – κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχιση όλων των ομοειδών τμημάτων, να καταργηθούν οι απαράδεκτοι «κόφτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: