ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Φαραντούρης, Φάμελλος, Πολάκης, ίσως και Κασσελάκης

 

 Έσκασαν οι πρώτοι καπεταναίοι με τα μπαϊράκια τους, να τα καρφώσουν στο ύψωμα και να δηλώνουν παρόντες!

Δεν ήθελε το πράμα και πολύ, και σαν έτοιμοι σαν έτοιμοι από καιρό έσκασαν οι πρώτοι καπεταναίοι με τα μπαϊράκια τους, να τα καρφώσουν στο ύψωμα και να δηλώνουν παρόντες! Φαραντούρης, Φάμελλος, Πολάκης, ίσως και Κασσελάκης!

Και τα πλήθη που οικτήρουν για όσα βλέπουν, αποστρέφουν το βλέμμα αγανακτισμένα μονολογώντας την βουβή διαμαρτυρία: «Θου Κύριε ,φυλακή τω στόματί μου»!

Τι σόι κρίσιμες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που οδεύει προς έκτακτο συνέδριο και νέες κάλπες, πάλι, ξανά, μετά την υπερψήφιση από την Κεντρική Επιτροπή της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Αλλά σε τέτοια πολιτικά ζητήματα οι πλειοψηφίες δεν διαμορφώνονται σε κλειστές αίθουσες, παρά μόνον στην κοινωνία, εκεί που... ζυμώνεται τ' ατσάλι και μαζί του οι συνειδήσεις των πολιτών 

Οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποφάσισε τα επόμενα βήματα μετά την έγκριση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, χθες, ανέφερε το Istologio στην ανάρτησή του!.

Κατ’ αρχήν αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς. Είναι το στέλεχος που όρισε στην θέση του Φάμελλου ο πρόεδρος Κασσελάκης και δημιουργήθηκε η ρήξη, καθώς το ζήτημα έλαβε προσωπικό χαρακτήρα του βλαφθέντος ίματς, του κ. Φάμελλου και παραδόξως αφού νωρίτερα ζητούσε την τελεσίδικη διαγραφή του Πολάκη, χθες εθεάθη σε θερμή χειραψία με ποιον άλλον; Με τον... άσπονδο σύντροφο  Πολάκη! Αν λέει κάτι αυτό για τις συμμαχίες που διαμορφώνονται στους... μηχανικούς του ΣΥΡΙΖΑ!

Μέσα στο επόμενο διήμερο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα αποφασίσει νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε δεκαπέντε μέρες. Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, το οποίο θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, μέσω της ''κρισάρας'' των κριτηρίων, αποκλειομένων των μη αρεστών του... ιερατείου, παλαιού αθάνατου κόσκινου υποψηφιοτήτων. Διότι, προς Θεού, το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός συμμορφούμενου με τα αντιΛΟΆΤΚΙ κριτήρια Πολάκη. 

Και τούτων δοθέντων, η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά ίσονος σημασίας θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου. Και όσοι πιστοί προσέλθετε! Στο Συνέδριο, όμως, θα γίνει και πολιτική συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογηθούν τα περί καταστατικού Συνεδρίου, που πάνε περίπατο, όπως και η πρόσφατη διακήρυξη Κασσελάκη, περί συγκρότησης κόμματος ανοικτών διαδικασιών, στην κοινωνία, και καθαίρεσης των παρακομματικών μηχανισμών, που αποτελούν βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ!

Σημειώνεται ότι την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης. Επίσης ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του, έχει δηλώσει επίσης ότι θα είναι «παρών». Ο Σωκράτης Φάμελλος, σε δήλωσή του και ερωτηθείς αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος είπε πως σήμερα αποφασίστηκε «το κοινό, το συλλογικό» και δήλωσε «στρατιώτης».

Οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα διεξαχθούν με «απόλυτη ομαλότητα και τήρηση του καταστατικού» διαβεβαίωσε σε δήλωσή του μετά το πέρας της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

«Η ΚΕ σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου σε δυο βδομάδες για να αποφασίσει λεπτομέρειες της διαδικασίας», σημείωσε, στέλνοντας «μήνυμα ηρεμίας» και «δημοκρατικού διαλόγου» σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που «πληγώθηκε» με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τέτοια κουβέντα» και ότι προς το παρόν, όπως αποφασίστηκε θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση μομφής κατέθεσαν «87» μέλη, ενώ τη στήριξε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν δια ζώσης ή τηλεφωνικά 286 μέλη. Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 163 μέλη, κατά ψήφισαν 120, δύο «παρών» και ένα άκυρο. 

Τέλος εάν κάτι είναι που ελάφρωσε το βάρος που υφίστατο ο Στεφ. Κασσελάκης, είναι ότι αντιστάθηκε σθεναρά, στην απαίτηση να φορτωθεί το βάρος και να θέσει την υπογραφή του για την ανάληψη τραπεζικού δανείου, για τα ΜΜΕ του κόμματος, που θα βάραινε τον ίδιο, ακόμη και όταν δεν θα ήταν πρόεδρος.

Ώστε να μην είναι κερασφόρος και ζημιωμένος!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: