ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί δεν εντάχθηκαν όλες οι δομές υγείας της Χαλκιδικής;

 

Στην κατηγοριοποίηση Α των άγονων και προβληματικών υγειονομικών περιοχών;

Ερώτηση των βουλευτών Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και Κυριακής Μάλαμα προς τον Υπουργό Υγείας.

Θέμα: «Γιατί δεν εντάχθηκαν όλες οι δομές υγείας της Χαλκιδικής στην κατηγοριοποίηση Α των άγονων και προβληματικών υγειονομικών περιοχών;»

Με την ΚΥΑ Γ4α/οικ.46490 δημοσιεύτηκε η λίστα των άγονων και προβληματικών περιοχών της χώρας, οι υγειονομικοί λειτουργοί των οποίων λαμβάνουν ένα συμβολικό επίδομα για την προσφορά τους. Όμως, ενώ άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκαν συνολικά στην κατηγορία Α, στη Χαλκιδική εντάχθηκαν στην κατηγορία Β μόλις δύο κέντρα υγείας, του Παλαιοχωρίου και του Αγίου Νικολάου. Το αποτέλεσμα είναι οι υγειονομικοί λειτουργοί του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού να παραμένουν χωρίς καμία στήριξη στο δύσκολο έργο τους, με δεδομένο ότι καλούνται να προσφέρουν σε μία περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λόγω της πολύ μεγάλης γεωγραφικής διασποράς της, των προβληματικών υποδομών της, της έντονης τουριστικής πίεσης και της στεγαστικής κρίσης.

Επειδή είναι απαράδεκτο να εξαιρείται η Χαλκιδική από την ένταξη στις άγονες και προβληματικές υγειονομικές περιοχές της χώρας.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει τρεις φορές τροπολογία για την επικαιροποίηση και βελτίωση των κινήτρων για την υπηρέτηση των υγειονομικών στις άγονες περιοχές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός 

Με ποια κριτήρια εξαιρέθηκε συνολικά η Χαλκιδική από την κατηγοριοποίηση Α των άγονων και προβληματικών περιοχών του υγειονομικού χάρτη της χώρας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: