ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταδίκη της δολοφονίας του Χ. Νασράλα

Η δολοφονία του Νασράλα αποκαλύπτει το βάθος της ισραηλινής διείσδυσης στις δομές της Χεζμπολάχ
Τεράστιες τρύπες από τις βόμβες διείσδυσης που έριξε το Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού για να εξοντώσει τον Hassan Nasrallah. (AP Photo/Hassan Ammar-ΕΡΑ)

  


 

 «Η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ειρήνη με δικαιοσύνη.- Ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Στον απόηχο της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα, η Χεζμπολάχ αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση να παρεμποδίσει την περαιτέρω διείσδυση Εβραίων κατασκόπων στις τάξεις της, η οποία μέχρι τώρα έχει επιτρέψει στο Ισραήλ να καταστρέψει αποθήκες όπλων, να παγιδεύσει επικοινωνίες και να δολοφονήσει τον βετεράνο ηγέτη της οργάνωσης.

Η δολοφονία του Νασράλα σε ένα καλά προστατευμένο καταφύγιο στα έγκατα της γης την Παρασκευή, ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά τη φονική έκρηξη χιλιάδων παγιδευμένων συσκευών τηλεειδοποίησης της Χεζμπολάχ και εκατοντάδων ραδιοφώνων, για την οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως το Ισραήλ, που όμως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Η δολοφονία του ηγέτη του φιλοϊρανικού κινήματος στο Λίβανο ήταν το αποκορύφωμα μιας διαδοχής αλλεπάλληλων χτυπημάτων που εξάλειψαν το μισό ηγετικό συμβούλιο της Χεζμπολάχ και αποδεκάτισαν την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει τη δολοφονία Νασράλα και καλεί την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις, να εγκαταλείψει τη στάση του δεδομένου συμμάχου και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ειρήνη με δικαιοσύνη»​ αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με αφορμή την κλιμάκωση της πολεμικής σύρραξης στην Μέση Ανατολή κια την δολοφονία του ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Αναλυτικά στην καταδίκη του συμβάντος με ευθύνη του χωροφύλακα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, του Μπενιαμίον Νετανιάχου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει τα παρακάτω:

«Ένας νέος περιφερειακός πόλεμος χωρίς κανόνες με μεγάλο θύμα τον άμαχο πληθυσμό είναι προ των θυρών με επιπτώσεις που υπερβαίνουν τα γεωγραφικά όρια της Μέσης Ανατολής.

Η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα της γενικευμένης ανάφλεξης με ευθύνη των ΗΠΑ και του  Ισραήλ, που, με τις πράξεις τους, συμβάλλουν στην περιθωριοποίηση του ΟΗΕ, καταργούν την πολυμερή διπλωματία, και φτάνουν στην υπονόμευση της διεθνούς ειρήνης.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ισραηλινό στρατό η γενοκτονία στη Γάζα (16.000 νεκρά παιδιά), οι συστηματικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ ισοπεδώνουν τον Λίβανο, τη χώρα των Κέδρων, αυτό το εύθραυστο θρησκευτικο-πολιτικό μωσαϊκό, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει τη δολοφονία Νασράλα και καλεί την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις, να εγκαταλείψει τη στάση του δεδομένου συμμάχου και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ειρήνη με δικαιοσύνη».​

Δεν υπάρχουν σχόλια: