ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αλ. Αυλωνίτη, για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις

 

Δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα περί αυστηροποίησης των ποινών για τη βία των ανηλίκων

«Αν θέλει να προσφέρει υπηρεσία ο κ. Υπουργός πρέπει να μάθει ότι οι νόμοι επιβάλλονται στη κοινωνία για να την κάνουν καλύτερη, όχι για να γεμίσουν οι φυλακές και τα αναμορφωτήρια με νέα παιδιά 14 ετών». 

Τα παραπάνω τονίζει σχετικά με τις, επικοινωνιακού τύπου, κυβερνητικές ανακοινώσεις περί αυστηροποίησης  των ποινών για τη βία των ανηλίκων, ο βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης που έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πότε θα μάθει ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ότι σε όλο τον κόσμο νομοθετούν με ψυχραιμία και όχι για επικοινωνιακούς λόγους; Η αυξανόμενη βία στα παιδιά και στους νέους είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης βίας της κοινωνίας και του ίδιου του Κράτους. Αν θέλει να προσφέρει υπηρεσία ο κ. Υπουργός πρέπει να μάθει ότι οι νόμοι επιβάλλονται στη κοινωνία για να την κάνουν καλύτερη, όχι για να γεμίσουν οι φυλακές και τα αναμορφωτήρια με νέα παιδιά 14 ετών.

Αγάπη και φροντίδα χρειάζονται τα παιδιά μας. Όχι φυλακή.

Παιδεία, ενημέρωση, αίσθημα ασφάλειας σε οικονομικό, κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο χρειάζονται. Όχι τιμωρία και καταστολή αντί για πρόληψη και κρατικό σχεδιασμό. Αλλά που να βρουν αγάπη οι αρμόδιοι κυβερνώντες, που να βρουν καιρό για αληθινό ενδιαφέρον;  

Η νομοθεσία που ισχύει για τους ανήλικους αρκεί, δεν χρειάζεται η αυστηροποίηση ποινών, η νομοθέτηση ως ακολούθημα της επικαιρότητας, ο ποινικός λαϊκισμός που οδηγεί σε κατρακύλα το Κράτος Δικαίου. Επιστημοσύνη, κοινωνικά μέτρα, ευαισθησία, παιδεία και φροντίδα χρειάζονται τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: