ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Πρότασης μομφής από 100 μέλη της ΚΕ κατά Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

 

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής. Μετά τις 21:30 αναμένεται τελικά η ψηφοφορία!

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή κατατέθηκε η πρόταση μομφής από 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου . Τα μέλη που στηρίζουν την πρόταση προέρχονται από τους λεγόμενους «87». Σύμφωνα με πληροφορίες η ψηφοφορία θα γίνει τελικά μετά τις 21:30.

Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις ήταν έντονες καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συνεδρίασης. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο καθώς και η αγωνία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του προέδρου κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα της συνεδρίασης για να παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη μετά από σχετικό κάλεσμα που υπήρχε στα σόσιαλ μίντια. Μάλιστα δυσανασχέτησαν έντονα, όταν άρχισε η διαδικασία των ομιλιών των μελών της Κ.Ε. και τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Η πρόταση μομφής

«Το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας» τονίζουν τα μέλη που στηρίζουν την πρόταση μομφής και χρεώνουν στον πρόεδρο στο Στέφανο Κασσελάκη την «απόλυτη ευθύνη» για την «παρατέταμενη εσωστρέφεια και συρρίκνωση της εκλογικής του επιρροής».

Και προσθέτουν: «Με ευθύνη του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοιχτό στην κοινωνία και πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, μετατρέπεται σε ένα κόμμα - καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις».

Οι λόγοι που καταθέτουν την πρόταση μομφής είναι ότι: α) ο πρόεδρος δεν εφαρμόζει την απόφαση του 4ου συνεδρίου που μιλάει για κοινή εκλογική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, β) το κόμμα βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας, γ) ο πρόεδρος «δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου» και δ) γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν δημοκρατικές λύσεις.

Συντάχθηκαν με την πρόταση μομφής Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος

Ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του άσκησε έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Έθεσε  θέμα ηγεσίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε δεν κάνεις για αρχηγός. Παραιτήσου και κάνε εκλογές». Στη συνέχεια τον κάλεσε να οδηγήσει μόνος του το κόμμα σε εκλογές καταθέτοντας την υποψηφιότητα του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επίσης κάλεσε το Στέφανο Κασσελάκη, να είναι ενωτικός και να μη διχάσει το κόμμα ζητώντας παράλληλα από όλους να δεσμευθούν ότι θα παραμείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμα κόμμα Βαρουφάκη - Ζωής. Εγώ τον αριστερισμό μου τον πέρασα μικρός» είπε στη συνέχεια.

Ειδικότερα, στο θέμα της πρότασης μομφής, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση μομφής που κατατέθηκε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος στην ομιλία του είπε ότι κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πάει το κόμμα σε εκλογές αφού δεν το έκανε, πρέπει να ψηφίσουμε επί της πρότασης μομφής.

Ν. Παππάς: Όχι σε εκλογές – όχι σε αλλαγή ονόματος

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς τάχθηκε ενάντια στην πρόταση μομφής και στις εσωκομματικές εκλογές καθώς όπως εκτιμά δεν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Τάχθηκε ενάντια σε αλλαγή στο όνομα του κόμματος ενώ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι πιο ενωτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: