ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Οργισμένα τηλέφωνα Μαξίμου στους 11 γαλάζιους βουλευτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Προεδρικό
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης που μετέφερε την έντονη οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «αντάρτικο»

Τηλεφωνική κλήση από το Μαξίμου – έλαβαν οι περισσότεροι – από τους έντεκα βουλευτές της ΝΔ που χθες κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και τους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης που μετέφερε την έντονη οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «αντάρτικο» - όπως ειπώθηκε – που αποσκοπεί να «πριονίσει την συλλογική κυβερνητική προσπάθεια στη μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας». 

Δόθηκε, εντολή, μάλιστα προς τους βουλευτές – η συντριπτική πλειονότητα των «11» είναι καραμανλικής προέλευσης - να «διορθώσουν» την εικόνα που έχει διαμορφωθεί.  

Χθες οι 11 «γαλάζιοι» βουλευτές με ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη τις καταχρηστικές πρακτικές τραπεζών και funds εις βάρος των «απροστάτευτων δανειοληπτών» ακόμα και για περίπτωσεις πρώτης κατοικίας, έβγαλαν στη σέντρα την κυβενρνητική πολιτική..

Στην ερώτηση τους με θέμα: «Απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων», oι Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καραόγλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνουν πως μπορεί να λύθηκε το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, όμως, «το ίδιο δεν συνέβη με τους δανειολήπτες.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ οι δανειολήπτες έχουν πλέον απέναντι τους κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδας και όχι τις εγχώριες τράπεζες με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της περιουσίας τους και κυρίως της κατοικίας τους που δείχνει να είναι η βασική προτεραιότητα των funds για την απόκτηση κερδών».

Μετά την παρέμβαση Μαξίμου, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, που υπογράφει την ερώτηση, αρνήθηκε ότι οι 11 στέλνουν κάποιο «σήμα» προς την κυβέρνηση. 

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα μας ακούσουν. Νομίζω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει κανένα σήμα στην κυβέρνηση. Το σήμα αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ρόλος του βουλευτή δεν τελειώνει με την ψήφιση ενός νόμου. Θέλουμε περισσότερες περιπτώσεις πολιτών. Θέλουμε και συμπολίτες, νοικοκυριά να μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του εξωδικαστικού μηχανισμού» ανέφερε

Σύμφωνα με πληροφορίες του υ από το avgi.gr και άλλοι από τους υπογράφοντες, θα στείλουν ανάλογα σήματα «συνετισμού» σε προγραμματισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τους. Ουδείς πείθεται, ωστόσο, στο γαλάζιο στρατόπεδο με την αντίληψη ότι η φωτιά της δυσαρέσκειας θα «σβήσει» με τα οργισμένα τηλέφωνα του Μαξίμου.

Τουναντίον, αυτές οι κλήσεις – αναφέρουν κομματικοί παράγοντες – πέφτουν σαν το «λάδι» από τη στιγμή που δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. δεν διαθέτουν, πλέον, όπλα για να τιθασεύσουν τη δυσφορία των ψηφοφόρων τους, στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ που ανήκουν στη λεγόμενη «λαϊκή Δεξιά» συνασπίζονται για να αναδείξουν ένα κοινωνικό θέμα που αφορά πολλές χιλιάδες νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: