ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Αγοραστός: Πρώτος εκ των 10, στο σκαμνί για Καρδίτσα

Ο Κώστας Αγοραστός
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επί 3,5 ώρες απολογείτο χθες, σύμφωναε το   ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη φονική πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός.  Μια απολογία προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, καθώς ο Κώστας Αγοραστός, εκλεκτός του Μητσοτάκη, πρώτος εκ των 10 κατηγορουμένων που κάθισε στο σκαμνί της Ανάκρισης εκ των υπευθύνων για τις πλημμύρες της Καρδίτσας, επέρριψε σε άλλους ευθύνες – ακόμα και στα θύματα- εκτός από τον εαυτό του.

Ο Κώστας Αγοραστός στην απολογία του υποστήριξε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και επέρριψε ευθύνες σε υπουργεία και αποκεντρωμένη διοίκηση για αντιπλημμυρικά έργα που δεν υλοποιήθηκαν είτε γιατί απορρίφθηκαν είτε γιατί καθυστέρησε η υλοποίησή τους.

«Έπρεπε να έρθει μια μεγαλύτερη καταστροφή και να προταθούν τα έργα που είχαμε προτείνει από ξένους, προκειμένου να δρομολογηθούν» ισχυρίστηκε, όπως αναφέρει η ΕΡΤ,  ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφερόμενος στις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel και το master plan Ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα αρνητική αίσθηση έκαναν οι απαντήσεις που έδωσε ο Κώστας Αγοραστός όσον αφορά στα θύματα της κακοκαιρία Ιανός. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη φαρμακοποιό που έχασε τη ζωή της μέσα στο αυτοκίνητό της όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της πλημμύρας ανέφερε ότι «η αστυνόμευση θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγική εξέλιξη».

Για τον θάνατο του κτηνοτρόφου ισχυρίστηκε ότι η αγάπη  για τα ζώα του, τον οδήγησαν στον θάνατο αφού το ποιμνιοστάσιο βρίσκονταν σε ζώνη πλημμυρών ενώ τον θάνατο κατοίκου μετά από κατολίσθηση που οδήγησε στην κατάρρευση της στέγης του σπιτιού του έκανε λόγο για «εξαιρετικά ατυχές περιστατικό».

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αγοραστός ήταν ο πρώτος από τους δέκα κατηγορούμενους που απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας στη δίκη για την κακοκαιρία Ιανός που χτύπησε την περιοχή της Καρδίτσας το 2020.

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, οι τότε δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και υπηρεσιακοί παράγοντες, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και πρόκληση πλημμυρών από αμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: