ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Νεκρή επισκέπτρια από αιμορραγία στη Σαμαριά!


 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για το συμβάν εντός του φαραγγιού!


«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί» αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την κατολίσθηση βράχωνμετά από βροχόπτωση, που προκάλεσαν πτώση δέντρου και τραυματισμό επισκέπτριας, που έχασε τη ζωή της από αιμορραγία!

«Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

 Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ πέθανε από αιμορραγία καθώς οι βράχοι που έπεσαν μετά από βροχόπτωση στο φαράγγι, έριξαν δέντρο το οποίο έπεσε πάνω της.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο σημείο Πόρτες του φαραγγιού κοντά στην έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση στο φαράγγι έτυχε να βρίσκεται γιατρός ο οποίος αν και έδωσε τις πρώτες βοήθειες δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή την 35χρονη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr δεκάδες πεζοπόροι ήταν εγκλωβισμένοι, καθώς οι βράχοι έκλεισαν την έξοδο.

Ωστόσο, μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής και των δυνάμεων της ΕΜΑΚ περισσότεροι από 30 περιπατητές βγήκαν από το Φαράγγι και μέσω της Αγίας Ρουμέλης μεταφέρθηκαν με καραβάκι στα Σφακιά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: