ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Στη Βουλή η θανατηφόρα υπερεργασία Πυροσβεστών

Εξαντλημένους τους βρήκε ο ήλιος το χάραμα στο ύπαιθρο!

 

 Μετέφεραν στη Βουλή ο Ευ. Αποστολάκης και 17 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την καταγγελία του «Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών»

Προς τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασ. Κικίλια με θέμα: ''Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για χιλιάδες πυροσβέστες που είναι εγκλωβισμένοι σε καθεστώς εξαντλητικής υπερεργασίας, λόγω της μόνιμης επιφυλακής''» δεκαοκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι:   

«Αναπάντητα παραμένουν τα σοβαρά ερωτηματικά για το περιστατικό του τραγικού θανάτου σε τροχαίο δυστύχημα εποχικού πυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας στη Θάσο, στις 29/08/2024, τo οποίο έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία, αλλά και την οργή, των συναδέλφων του.

Σύμφωνα με καταγγελία του «Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑΣΣΥΠ)» ο Ευ. Αποστολάκης και 17 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν:

«Επειδή οι πυροσβέστες υπόκεινται σχεδόν καθημερινά σε ένα μη βιώσιμο καθεστώς υπερεργασίας, μη προβλεπόμενης από τον νόμο, το οποίο έχει προκαλέσει τη σωματική και ψυχική καταπόνησή τους, και επειδή τα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό των χιλιάδων ελλείψεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανθρώπινο δυναμικό για τα οποία ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: 

  1. Θα προχωρήσει στις ενέργειες που θα απορρέουν από το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ που διενεργείται για τυχόν ευθύνες του διοικητή της ΠΟΥ Θάσου αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του εποχικού πυροσβέστη σε τροχαίο δυστύχημα μετά από 34ωρη βάρδια;

2. Τι σκοπεύει να πράξει για τα τεκμηριωμένα αιτήματα των πυροσβεστών που καταγγέλλουν το μη βιώσιμο καθεστώς υπερεργασίας που τους έχει επιβληθεί»;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: