ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η διακοπή παροχής ρεύματος απειλεί την Κιβωτό Αγάπης

Πάτρα

  

 Το χρέος προς την ΔΕΗ, διαχρονικά παρουσιαζόμενο στην λειτουργία του ιδρύματος αποτελεί θηλιά στο λαιμό του, ενώ περιθάλπει άτομα μικρής ηλικίας με αναπηρία, χρήζοντα μηχανικής υποστήριξης!


Το ίδρυμα αναπήρων παίδων Κιβωτός της Αγάπης από της οδού Παλαιολόγου στην Άνω Πόλη  Πάτρας είναι το μοναδικό στομ είδος του σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνει και περιθάλπει παιδιά με ειδικές ανάγκες αναπηρίας. 

Πάντα προβλημαστικό στην οικονομική λειτουργία του, επί προηγούμενων διοικήσεων και ειδικά της προηγούμενης διοίκησης εύρισκε τον τρόπο να ανταπεξέλθει στο κόστος μέσα από δωρεές  συμπολιτών, ιδιωτών, αλλά και επιχειρηματιών που δώριζαν ποσά με αντίστοιχη φοροαπαλλαγή από την Πολιτεία. 

Αυτό το σύστημα άλλαξε εδώ και καιρό, καθώς η οικονομική κρίση χτυπά πια, την πόρτα όλο και περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων, αφαιρώντας την δυνατότητα προσφοράς ή μειώνοντάς την σε  γλίσχρα ποσά και σε συνδυασμό με το ύψος του κόστους του ιδρύματος, που φτάνει άπιστο, πλήττει την λειτουργία του ιδρύματος, που καταφεύγει σε μεσοβέζικες λύσεις. 

Πολύ περισσότερο που η εγκατάλειψη του ιδρύματος εκ μέρους της Πολιτείας, το οδηγεί στο πνίξιμο από τα χρέη του, με κυριότερο αό τουν ηλεκτρικού ρεύματος!   

Τα παραπάνω οδηγούν το ίδρυμα στην απέλπιδα προσπάθεια πίεσης προς την Πολιτεία, που δείχνει να βρίσκετα σε... νιρβάνα!

Συμπαραστεκπομενη η Δημοτική Αρχή της Πάτρας,στο πρόβλημα του ιδρύματος  με την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας συμμετείχε σήμερα το πρωί στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων της «Κιβωτού Αγάπης».

Οι συγκεντρωμένοι, ενδεικτικά χαμηλοί στον όγκο τους, απαίτησαν, από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαΐμη να διαφυλαχθεί αφενός πως κανένα παιδί που φιλοξενείται στο ίδρυμα δεν θα κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του από μια επικείμενη διακοπή ρεύματος και αφετέρου πως θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Η Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή παίρνει μέρος στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, τασσόμενη ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης των προνοιακών μας δομών.

Η επαπειλούμενη διακοπή ρεύματος στην «Κιβωτό» και γενικά στις προνοιακές μας δομές, ισοδυναμεί με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας, αφού πολλά από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, υποστηρίζονται μηχανικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: